The Golden Voices of Gospel • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

The Golden Voices of Gospel

Az amerikai templomok mélyen spirituális hangulatát hozza el hozzánk egy igazán különleges produkció december 19-én, péntek este a Kodály Központba. A The Golden Voice of Gospel énekesei egy több hónapos turné keretében járják a világot, hogy hangszeres és tradicionális kórustémákon keresztül mutassák be a gospel szépséges és hittel teli világát.

Gospel2000-es indulásakor a formációt megálmodó Dwight Robson tiszteletes a gospel műfaj legjobb amerikai képviselőit hívta meg együttesébe. Hosszú út vezetett St. Louis gettójából a mostani világturnéig, amelyen Robson már elismert tiszteletesként hirdeti az élet szeretetét.

Robson már 10 éves korától tagja volt a helyi templom kórusának. Tanulmányait Kaliforniában, Kansasban, majd a bostoni egyetemen végezte. Doktori címe mellé teológiai mesterfokozatot szerzett, majd 14 éven át lelkipásztorként szolgált. Teljes odaadással vezette templomának gyermek- és felnőttkórusait és a zenekarát. A zene iránti alázata és a közössége iránti önzetlen elkötelezettségének köszönhetően az emberek „az éneklő lelkész”-ként emlegették.

Robsonhoz a gospel mellett, a pop és a színház világa is közel került. Az It’s a Raining Men című világslágert is előadó Weather Girls vokalistájaként dolgozott, de fellépett Michael Jacksonnal és Mariah Carey-el is. Az Oroszlánkirály musical kóruszenei vezetője, a berlini Gospel Award zenei rendezője is volt.

A The Golden Voice of Gospel formációt valódi, hús-vér muzsikusok és fantasztikus énekesek alkotják. A változatos repertoárban az ütős hangszerek, a zongora és a basszus egyenlő szerepet kapnak, ami felhőtlen jókedvet kölcsönöz az előadásnak. A közönség egy nagyon személyes és páratlan élménnyel lesz gazdagabb: a jól ismert gospel dalok a déli spiritualitás felemelő tradicionális világába kalauzolják a nézőket. „Az előadás inspiráló és lebilincselő, amely mindig az életet és a vallást hirdeti.” – így foglalja össze Robson tiszteletes a koncert esszenciáját.

Az előadás honlapja

Print Friendly, PDF & Email

HozzászólásokArchívum

Hozzászólások

DISQUS