Hajas László: Nem bánnám, ha nálunk maradna a Valentin Kupa • Hetedhéthatár

Sport

Hajas László: Nem bánnám, ha nálunk maradna a Valentin Kupa

Hajas László (fotó: www.hairline.hu)

Hajas László (fotó: www.hairline.hu)

A Valentin-napi Páros Teniszversenyt február 14-én, szombaton immáron 17. alkalommal rendezik meg a Dózsa György téri Tabáni Tenisz Centerben. Ismét négy csapat verseng a vándorserlegért: a politikusok válogatottja, mely előző évben kiélezett küzdelem után hazavihette az első helyezettnek járó kupát, az újságírók, a sztármenedzserek és a művészek-sportolók. A rendezvény menedzsere Regőci Attila – Regő Kft. A versenybíró Kiss András és Nagy Tamás, a rendezvény háziasszonya Szabó Dóra, Miss Earth Hungary 2012 lesz. A torna a jó hangulat és a baráti találkozók színhelye.

A február 5-i déli sajtótájékoztatón a Kelenhegyi úti Búsuló Juhász Étteremben megtudtuk, hogy a mérkőző csapatok tagjai kialakulóban vannak a csapatkapitányok szervezésével. A négy csapat és az őket irányító kapitányok – politikusok: Harcsár István ideiglenes kapitány, mert Stumpf István örökös kapitány megsérült; művész-sportolók: Hajas László; sztármenedzserek: Megay Róbert; újságírók és barátaik: B. Tóth László megbízott kapitány.

Délelőtt a pályán mindenki nyerni akar, de a legkiélezettebb csatákat követően este a fehér asztalnál sportszerűen gratulálnak egymásnak az ellenfelek. A vacsorát az ünnepélyes díjátadó követi, majd fellépők és tombolasorsolás várja a vendégeket. A rendezvény továbbra is karitatív jellegű, a tombola bevételét és az egyéni felajánlásokat – melyekből hat remek pincészet borait is elárverezik most is jótékony célra – az Afrikai-Magyar Egyesület (AHU) megsegítésére fordítják.

 

Hajas László mesterfodrásszal, a tavalyi győztes csapat kapitányával a szombati teniszversenyről és a tenisz sportról beszélgettünk a kitűnő ebéd után.

Hajművész úr! Szeretnék ismét megnyerni a kupát?

Természetesen, de most nehezebb helyzetben vagyunk. Tavaly az esélytelenek nyugalmával nyertünk. Most mivel esélyesek vagyunk, mindenki győzni szeretne ellenünk. Nagy eredménynek tartom, hogy tavaly az én kapitányságom alatt sikerült tizenhat év után másodszor nyerni a csapattal.

Hajas László (j) a szerzővel

Hajas László (j) a szerzővel

Ön hogyan készül a megméretésre?

Szorgalmasan edzünk partneremmel, Dani Péterrel. Tegnap este is edzettünk két órát.

Említene egy-két játékost a csapatából?

Szabó Bence kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, MOB főtitkár, Nébald György olimpiai bajnok kardvívó, Szikora Róbert az R-GO alapitója.

Sok múlik a vegyes pároson is erről mi a véleménye?

Egyetértek Önnel, még nem tudom ki fog nálunk játszani. El kell mondanom Önnek, hogy bár a hölgyek nagyobb játéktudással rendelkeznek a férfiaknál, hiszen profi teniszezők, tavaly volt olyan, hogy egyikük gyengébb játékán múlt az egyik csapat veresége.

Kit tart a legerősebb játékosnak?

A férfiaknál nem emelnék ki senkit. A nőknél, ha Babos Timi játszik, feltétlenül ő és Temesvári Andrea. Ahogy a közelmúltban az Ausztrál Openen is, nüanszokon múlik a győzelem.

Ha kitekintünk a világ teniszre, kik a kedvenc férfi és női teniszjátékosai?

A férfiaknál Rafael Nadal és Roger Federer és régebben kedveltem a ma 55 éves John McEnroe-t. A nőknél a hosszú évek óta topon lévő Williams hölgyek, Serena és Venus játékát kedvelem.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS