Bábszínházi Világnap Pécsett március 21-én • Hetedhéthatár

Színház

Bábszínházi Világnap Pécsett március 21-én

Március 21. nem csupán a csillagászati tavasz kezdete, hanem a bábszínházak világnapja is. Ezen a napon a Bóbita Bábszínház egész napos programmal készül, Pécs több helyszínén lehet bábelőadásokat nézni, sőt egyik-másik programba aktívan be is lehet kapcsolódni majd.

A Bóbita Bábszínház társulata óriásbábokkal 2014 tavaszán (forrás: www.bobita.hu)

A Bóbita Bábszínház társulata óriásbábokkal 2014 tavaszán (forrás: www.bobita.hu)

A Felsővámház utcában a bábszínház környékén járókat „Bábos kapuval” köszöntik, a legapróbb nézők és szüleik pedig rögvest be is tipeghetnek a Tipegő-topogó című csecsemőszínházi előadásra 10 órakor.

Délelőtt 11 órakor a Széchenyi téren Bábos mesék – mesés bábosok címmel élőkép formában láthat ismert és kedvelt meséket a tisztelt nézősereg, délután 16 órakor Boka Gábor János vitéz hiteles története képekben elbeszélve című előadása kerül színre a bábszínházban, ahol a közönség is szóhoz és szerephez juthat ezúttal. Mindezek után 17 órától a kézműves-bábkészítő teremben elkészíthetőek a Bóbita előadásainak bábfigurái.

Március 5-től a bábszínházba látogató nézők egy 7 kérdésből álló mesés-bábos tesztet is kitölthetnek. A teszt a Bóbita Bábszínház információs és pénztári pultjánál található, a kitöltött lapokat a szintén itt található postaládába dobhatják be a teszt kitöltői március 21-én 16 óráig – a helyes megfejtést beküldők között bábos-bóbitás ajándékokat sorsolnak ki március 21-én, a János vitéz hiteles története képekben elbeszélve című előadást követően.

Köszöntsük a tavaszt és ünnepeljük együtt a bábjátékot, a bábszínházat a magyar bábosok határtalan ünnepén!

 

A Bábszínházi Világnap Facebook-oldala


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS