Gyere fel a könyvtárbuszra! • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Gyere fel a könyvtárbuszra!

A Csorba Győző Könyvtár Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve, I. Pécsi Könyvtárbusz-találkozó címmel hagyományteremtő rendezvényt szervez.

A Csorba Győző Könyvtár második, 2014-ben átadott könyvtárbusza

A Csorba Győző Könyvtár második, 2014-ben átadott könyvtárbusza

A könyvtár ezúttal nemzetközi könyvtárbuszos tapasztalatokkal rendelkező kollégákat hív közös gondolkodásra a szolgáltatás további fejlesztése és szorosabb együttműködés érdekében. A szakmai találkozó első napján összesen 12 hazai és külföldi előadó kap lehetőséget arra, hogy bemutassa a könyvtárbuszos szolgáltatásait, a legjobban hasznosítható gyakorlatait. Horvátországból (Vinkovce), Ausztriából (Graz), Szlovéniából (Maribor, Muraszombat), Boszniából (Bihács), hazánkból pedig Nyíregyházáról és Miskolcról könyvtárbusszal együtt érkeznek a résztvevők.

A szervezők szándéka, hogy az Európa-szerte népszerű speciális szolgáltatások előnyeit minél többen megismerjék, ezért április 24-én 9.30–12.30-ig bárki számára szabadon megtekinthetőek, bejárhatóak lesznek a Tudásközpont parkolójában állomásozó járművek. Ezen a napon több iskolából érkeznek fiatalok, hogy játékos feladatok segítségével ismerhessék meg a buszokat és a szolgáltatást.

Az esemény Facebook oldala ide kattintva érhető el.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS