Háy János műve a Bóbita Bábszínházban: Az ablak • Hetedhéthatár

Színház

Háy János műve a Bóbita Bábszínházban: Az ablak

Április 24-én új bemutatóval várja közönségét a pécsi Bóbita Bábszínház. Háy János, A bogyósgyümülcskertész fia című, igen népszerű darabját maga a szerző írta át bábszínpadra. Az előadás központi témája a 18. életév betöltése és a középiskola befejezése után a felnőtt-életbe kilépő fiatalok „kapunyitási pánikja”.

Az_ablakA kortárs nyelven megszólaló bábos játékhoz színházi nevelési foglalkozás is kapcsolódik, amelyben a játszó bábszínészek és drámatanárok az érintett korosztályhoz tartozó nézőkkel együtt teszik fel s próbálják megválaszolni az előadás, a játék által felvetett, a jelenlévőket közvetlenül is érintő kérdéseket.

Részlet Háy János A bogyósgyümölcskertész fia című művéből: „Szóval baromi szar 18-nak lenni… Na persze sokkal jobb! Végre vehetsz sört, meg cigit. Anélkül, hogy beszólnának. De… Ennyi! És tényleg ennyi. Kevesebb a kiskapu. Szart. Hülyeség ez az egész. Ezt várni. Minek. És most mi lesz. Semmi. Itt ülök a sarkon és várom a többieket. Este van. Kedd. Szokásos kedd. Bedobunk pár sört és várjuk a semmit!”

 

Játsszák: Borbiró Judit, Czéh Dániel, Kalocsányi Gábor, Papp Melinda, Tölgyfa Gergely m.v., Komlóczi Zoltán m.v.
Dramaturg: Tóth Zoltán
Zene: Komlóczi Zoltán, Czéh Dániel, Kalocsányi Gábor
Tervezte: Schneider Jankó
Rendezte: Tóth Zoltán


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS