Kiemelt feladat a jövő autóinak fejlesztése Győrben • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Kiemelt feladat a jövő autóinak fejlesztése Győrben

A Magyar Tudományos Akadémia és az Audi Hungária együtt fejleszti a jövő autóit. Együttműködési megállapodást írt alá az MTA és az Audi Hungaria Motor Kft. június 26-án délelőtt Budapesten az MTA I. emeleti Felolvasótermében.

Thomas Faustmann és Lovász László

Thomas Faustmann és Lovász László (Fotó: MTA Kommunikáció)

Az Akadémia a felfedező kutatások eredményeivel járul hozzá a Győrben folyó, kiemelkedő színvonalú járműipari kutatásokhoz, jelenlétével egyidejűleg kiemelve a nyugat-magyarországi régió műszaki és természettudományos kutatásainak támogatását. Az együttműködés bázisaként az MTA új kutatóközpontot alapít Győrben. A Jármű-technológiai Kutatások Kiválósági Központja (J3K) a győri Széchenyi István Egyetemen jön létre, az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (MTA SZTAKI) és a győri egyetem közreműködésével. Az új kutatóközpont működését az MTA, az Audi Hungaria, az egyetem és Győr városa együtt biztosítja, erről külön megállapodást írtak alá.

Az aláíró felek kinyilvánították, hogy közösen vesznek részt a Magyar Tudományos Akadémia 2015 őszén megújuló, az alkalmazott kutatások és a versenyszféra felé nyitó Lendület programjában.

Az együttműködési megállapodás aláírói: Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke; Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető igazgatója, Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria Motor Kft. személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója; Monostori László, az MTA SZTAKI igazgatója; Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora; Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere. A polgármester interjút adott lapunknak amit későbbi időpontban közlünk.

 

A megállapodás aláírása (Fotó: MTA Kommunikáció)

A megállapodás aláírása (Fotó: MTA Kommunikáció)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS