12 éves a Hetedhéthatár • Hetedhéthatár

Asztaltársaság

12 éves a Hetedhéthatár

Hetedhéthatáros találkozó az Iparos Kisvendéglőben

Ünneplőbe öltöztetett szívvel tudok csak gondolni mindazokra, akik közreműködtek az elmúlt 12 évben a Hetedhéthatár életében. Volt egy elképzelésem egy újságról, egy jó szót adó újságról – de társak nélkül mindez nem válhatott volna valósággá. Először is társakra találtam az induláskori szerzőkben, támogatókban – míg az előbbi kör egyre tágult, úgy az utóbbi egyre szűkült. Így a kéthetente megjelenő magazinból ez évtől kéthavi lett… De a lényeg, hogy megmaradt – nem tudta elsöpörni a válság sem, néhány régi támogatónak köszönhetően. És társra találtam a nyomdai előkészítést végző Cser Valérban, valamint a Bornus 2009 Nyomda dolgozóiban, és a Magyar Posta terjesztési területen ténykedő munkatársaiban. És társ akadt a Hetedhéthatáros összejövetelek helyszínére is: Fischer János, az Iparos Kisvendéglő tulajdonosa ad helyet a szerzőknek, hogy a magazin megjelenésekor találkozhassanak.

És mit érne egy újság olvasók nélkül? Nem sokat – a szerzők egymáshoz szólnának csak. De a Hetedhéthatár szerencsés helyzetben van, mert a nyomtatott magazint általában első betűtől az utolsóig kiolvassák, és kézről kézre adják az előfizetők, a web-oldalt pedig egymásnak ajánlják a www.hetedhethatar.hu oldalra látogatók. Sok szépet mondtak az olvasók a lapról az elmúlt 12 évben, dicsekvésnek hatna ezek idézése. Egy biztos: a Hetedhéthatárt írók jó szót adnak, az olvasók pedig fogékonyak a jó szóra. Vagyis megtaláltuk egymást.

Ha a 247 megjelent számot egymás mellé rakjuk, szép sort ad az összesen 7908 oldal (a 100. számunk 36 oldalon jelent meg, míg a többi 32 oldalon)… És akkor a tartalomról nem is beszéltünk még: merthogy méltán lehetünk büszkék szerzőtársainkra, akik barátainkká váltak az elmúlt években. Sőt többnyire testvéri kötelékek képződtek, s így aztán nagyon fájdalmas a búcsú egy-egy Hetedhéthatáros testvérünktől: Szigetvári Jánostól, dr. Mándoki Lászlótól, Solymos Ivántól, Drelicska Attilától, Káplár Lászlótól, dr. Hegedüs Sándortól, Czupy Györgytől, Juhani Nagy Jánostól, Szántó Dezsőtől, Kurucz Gyulától, Kóta Dénestől, dr. Jéki Lászlótól, Rónai Bélától, Szentiványi Árpádtól. Velünk maradnak mindaddig, amíg lesz Hetedhéthatár. Erről az utódok gondoskodnak: azok, akik létrehozták az Ifi Pilvaxot – és rendszeresen összejönnek az Iparos Kisvendéglőben, gyakrabban, mint a mostani kéthavi megjelenések. Komlós Attila, Szigetvári Krisztián és Prim Péter alkotja az Ifi Pilvax magját – jó közéjük menni, fiatalodni, és még jobb érzés tudni, hogy lesz folytatás…


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS