Egy kis pécsi zene • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Egy kis pécsi zene

Az adventi időszakban 4 alkalommal – vasárnap délutánonként – csendül fel a zene a pécsi városháza erkélyén 17.30-kor. Az idei adventen tehetséges, pécsi fiatal énekesek mutatkoznak be, akik karácsonyi könnyűzenével készülnek, illetve egy alkalommal komolyzenei produkciót is hallhatunk. Cikkünk részletesen bemutatja a Pannon Zenebaráti Kör által szervezett adventi műsor programját.

 

Pannon_Zenebarati_Kor2015. november 29.

Dzsászti Énekstúdió
Kotvász Zsófia: All I want for Christmas is you (Mariah Carey)
Csikós Tamás: Cold D.ecember night (Michael Buble)
Gaál Edit: Have yourself a merry little Christmas (Ella Fitzgerald)
Kővári Kati: Let its snow (Glee)
Gaál Edit-Csikós Tamás: Cheek to cheek (Ella Fitzgerald-Louis Amstrong)

Kotvász Zsófia a PTE Művészeti karának elsőéves hallgatója, tavaly a nemzetközi dalversenyen Aradon második helyezést ért el. Kővári Kati tavaly az Országos Musical versenyen III. helyezést ért el, 2014-ben pedig különdíjat kapott Aradon a nemzetközi dalversenyen. Csikós Tamás 2014-ben második helyezést kapott szintén Aradon a nemzetközi dalversenyen. Gaál Edit az első Megasztárban eljutott a televíziós középdöntőig.

 

2015. december 6.

Dzsászti Énekstúdió
Dienes Rebeka: Last Christmas (Wham!)
Pataki Violetta: Rockig around the Christmas tree (Brenda Lee)
Dombai Csilla: Hallelujah (Leonard Cohen)
Nákity Noémi: Christmas blues (Holy Cole)
Vince Aliz: Happy Xmas (John Lennon)

Pataki Violetta jelenleg a CS.I.T zenekar énekesnője, korábban a Szivárvány Musical Stúdió tagjaként számos színpadi produkcióban szerepelt, többször nyert karaoke versenyen II. helyezést és országos énekversenyen III. helyezést. Dombai Csilla számos népdaléneklési versenyen kapott már első helyezést, több zenekarban is énekelt. Nákity Noémi tavaly az Erkel Diákünnepen első helyezést ért el szólóénekes-popzene kategóriában, a Helikonon pedig ezüst érmet nyert. Vince Aliz fiatal dalszerző, 2015-ben harmadik helyezést ért el Aradon a nemzetközi dalversenyen.

 

2015. december 13.

Kuti Ágnes klasszikus és barokk áriákat és dalokat ad elő

Kuti Ágnes a Pécsi Tanárképzőn ének-zene–karvezető szakon végzett, később pedig a Szegedi Egyetemen magánének szakon szerzett diplomát, a Szent Mór Iskolaközpontban tanít, a Mozart Kórus tagja, és gyakran kérik fel misék, oratóriumok szoprán szólóinak eléneklésére. Számos koncerten, misén, filharmónia koncertsorozaton szerepelt. Szólistaként fellépett külföldön, többek között Ausztriában és Olaszországban is.

 

2015. december 20.

Dzsászti Énekstúdió
Kerekes Zora: The little drummer boy
Cziráki Dézi: Who would imagine (Whitney Houston)
Bókai Leila: Santa Claus is comming to town (Mariah Carey)
Mehringer Marcell: Shake up Christmas (Train)
Cziráki Dézi-Bókai Leila: Bűvös éj

Kerekes Zora mindössze 12 éves, az idén csatlakozott a stúdióhoz, ahogyan Mehringer Marcell is, aki 13 éves, de tavaly már eljutott az Ének iskolája televíziós válogatásáig. Cziráki Dézi számos népdaléneklési versenyen nyert már, Bókai Leila pedig különdíjat kapott Aradon a nemzetközi dalversenyen.

 

A Dzsászti Énekstúdió három éve működik Pécsett, ahol komplex énekoktatás zajlik. A hangképzésen kívül a beszédtechnika segítségével jutnak el a beszédszerű éneklésig, továbbá a hallásfejlesztés, színpadi és zenekari gyakorlat is a tananyag része. Felkészítő tanárunk Radóczy Jusztina, aki a Pécsi Tudományegyetem Ének-zene, karvezetés szakának elvégzése után több évig Lakatos Ágnesnél tanult jazzéneklést, majd 2013-ban Winand Gábor irányítása alatt jazzénekes szakvizsgát tett.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS