Az Öttusa világ hétvégén Budapestre figyel • Hetedhéthatár

Sport

Az Öttusa világ hétvégén Budapestre figyel

Január 21-e és 24-e között Budapesten rendezik a Peridot Nemzetközi Fedett pályás versenyt. A férfiaknál 21, a nőknél 17 országból közel 150 öttusázó áll rajthoz. Köztük a magyar öttusázók, akik összesen 46-an állnak rajthoz Budapesten. Természetesen a legnagyobb nevek is elindulnak az idénynyitón: Földházi Zsófia, Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Marosi Ádám, Tibolya Péter, Kasza Róbert és Demeter Bence sem hiányzik majd – tudtuk meg a budapesti Zuglói Trófea Étteremben rendezett sajtótájékoztatón.

Ottusa_Bp_2016

Pálvölgyi Miklós, Simóka Beáta, Takács Judit

A négynapos verseny a résztvevők számát tekintve mindenképpen rekordot dönt: ilyen sokan még egyszer sem vettek részt rajta. A sok induló annak is köszönhető, hogy a nemzetközi verseny világranglista pontokat is ad, azok pedig az olimpia évében mindennél fontosabbak.

Simóka Beáta, világbajnok öttusázó, a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) általános alelnöke aláhúzta bevezetőjében: 2016 rendkívüli jelentőségű év, hiszen az olimpia meghatározza a sportágak jövőjét.

„Háromszor nyertem és kétszer ezüstérmes voltam ezen a versenyen, ezt a szintet szeretném tartani. Foggal-körömmel fogok küzdeni azért, hogy elöl legyek. Ez egy budapesti verseny, és hazai pályán, 80 induló között nem hagyhatjuk, hogy más elvigye előlünk az aranyérmet” – mondta Kasza Róbert .

Kasza Róbert és Kovács Sarolta nyugodtan készülhet a hétvégi versenyre, hiszen kettejüknek már zsebben van a Riói kvóta. A többiek célja pedig a maradék két hely megszerzése.

„Azt gondolom, hogy a versenyzőinknek a további kvalifikációk megszerzése, ha nem is simán, de menni fog. Biztos vagyok benne, hogy két női és két férfi versenyzővel utazhatunk majd Rióba, sőt szerintem mindkét nemnél lesznek tartalékkvótáink is, így ha valaki megsérül, vagy lebetegszik, akkor is lesz, aki indulhat helyette.” – nyilatkozta Pálvölgyi Miklós, az öttusázók szövetségi kapitánya.

A sajtótájékoztató vendége volt Takács Judit, a Peridot Line Kft. ügyvezető igazgatója, aki örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy már évek óta segítheti termékével a sportolókat és végigkísérheti versenyeiket szponzorként és szurkolóként egyaránt az olimpia évében is.

A versenyhelyszínek a tavalyihoz képest nem változtak: a vívásnak és az úszásnak a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok ad otthont, a lovaglást a Nemzeti Lovardában, a kombinált számot pedig a SYMA csarnokban rendezik.

Január 21-én és 22-én a selejtezőkre kerül sor, a hétvégén pedig jönnek a finálék. Szombaton a női, vasárnap pedig a férfi döntőt rendezik.

(Fotó: Róth Tamás)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS