A Zsolnay Színház bemutatja: Száll a kakukk fészkére • Hetedhéthatár

Színház

A Zsolnay Színház bemutatja: Száll a kakukk fészkére

McMurphy, a zabolázhatatlan elítélt elmezavart szimulálva a börtönből átköltözik az elmegyógyintézetbe, hogy rabságát egy fokkal kíméletesebb körülmények között tölthesse le. Nem számít rá, hogy Ratched főnővér személyében rafináltabb zsarnokkal kerül össze, mint eddigi életében bárhol, bármikor.

Nem marad más számára, mint a humor, hogy felvegye a harcot az elfogadhatatlanul, de olajozottan működő embergyár ellen. Meg kell találnia az emberi kapcsolatot a módszeresen elembertelenített ápoltakkal. Talán akkor sikerülhet…

Ken Kesey regényéből az 1970-es években készült színpadi és filmes adaptáció is. A film Jack Nicholson felejthetetlen alakításával lett alapmű. A darabot hosszú évek után az Orlai Produkció állította színpadra Magyarországon. Az előadást Pécsett, május 31-én a Kodály Központban a Zsolnay Színház szervezésében láthatja a nagyközönség.

 

Jelenet az előadásból Kép forrása: Fotóspróba

Jelenet az előadásból
Kép forrása: Fotóspróba (www.facebook.com/fotosproba)

 

Rendező: Znamenák István

Szereplők: Szabó Kimmel Tamás, Kocsis Pál, Péterfy Bori, Makranczi Zalán, Nagy Dániel Viktor, Csémy Balázs, Formán Bálint, Keresztény Tamás, Róbert Gábor, Mátyássy Bence, Jéger Zsombor / Dékány Barnabás, Grisnik Petra/Pálya Pompónia, Boros Anna, Ficzere Béla, Takács Zalán.

Az előadás honlapja

 

Print Friendly, PDF & Email

HozzászólásokArchívum

Hozzászólások

DISQUS