Adj egy keveset, ha megteheted, hogy másoknak segíthessünk! • Hetedhéthatár

Emberi tényező

Adj egy keveset, ha megteheted, hogy másoknak segíthessünk!

Mindenkit elszomorít a tudat, hogy egyre több körülöttünk a mélyszegénységben élő vagy súlyosan beteg ember, sőt gyermek. Felgyorsult világunkban egyre ritkábban tudunk egy percre megállni, elgondolkodni és a rászorulóknak segítő kezet nyújtani. A budapesti ANKH Alapítványnál nap, mint nap ezt teszik. Egy civil összefogás eredményeképpen mindössze hat hónap alatt több nemes ügyet is hatékonyan támogattak.

 

ankh

 

Az ANKH Alapítvány tagjai célirányosan keresik mindazokat, akiknek a legnagyobb segítségre van szükségük − hisznek abban, hogy együtt segítő kezet nyújthatnak számukra. Az alapítvány segít finanszírozni a rászoruló, daganatos és egyéb tartós betegségben szenvedő gyermekek, illetve felnőttek gyógykezelését. Részt vesz a szegénység elleni küzdelemben, csökkentve a szociális-, egészségügyi-, valamint a kulturális hátrányokat. Javítja a fiatal nemzedék testi-, lelki-, továbbá szellemi fejlődését; hiánypótló szociális intézményeket − anyaotthon, felzárkóztató óvoda − hoz létre, és azokat fenntartja. Támogatja a kötelességvégzés során megsérült, megrokkant, továbbá az elhunyt biztonsági dolgozók családtagjaik ingyenes egészségügyi állapotfelmérését és ehhez kapcsolódóan, az esetleges gyógykezelését; részt vesz a biztonsági dolgozók munkakörülményeit és biztonságát javító eszközök, módszerek kidolgozásában, valamint a közrend és a közlekedés védelmében.

Tevékenységük és segítő szándékuk a határon túli magyarokra is kiterjed. A 15 éves, izomsorvadásban szenvedő dunaszerdahelyi Nagy Tibi teljes gyógykezelését támogatják és finanszírozzák; a szlovákiai Dunaszerdahelyen több száz embert ingyen gyógyászati kezelésben részesítettek. Bécsben havonta két napot töltenek a magyar, szlovák és erdélyi magyar hajléktalanok megsegítésével. Száz cipősdoboznyi adományt vittek a kárpátaljai gyerekeknek; júliusban két hétre 40 árva beregszászi gyermeket és kísérőiket hozzák el Budapestre, és biztosítják a számukra maradandó élményt nyújtó, színes programokat.

Adományokat gyűjtenek, amelyeket az arra leginkább rászoruló, egyedülálló, idős emberekhez és a leghátrányosabb helyzetben élő családokhoz juttatnak el; ingyenes gyógyító-, illetve egészségügyi rehabilitációs tevékenységet végeznek;  jótékonysági eseményeket szerveznek, amelyek bevételét teljes egészében az adott nemes célra fordítják.

Eddig elért sikereik bizonyítják, hogy nincs lehetetlen: a Kép utcai iskolát 9 millió Ft értékű adománnyal támogatták, a vörösiszap károsultaknak 2 millió Ft értékben küldtek adományokat. Hamarosan anyaotthont építenek Pásztón és Dunaújvárosban, illetve tárgyalásokat folytatnak egy kórház építéséről a Nyugat-Szaharában. Május 12-én nagyszabású jótékonysági koncertet rendeznek a Duna Palotában, melynek teljes bevételét a monoki Kertész családnak (hat félárván maradt gyermeknek és édesapjuknak, Kertész Sándornak) ajánlják fel. Május 22-26-ig a Heim Pál, az Uzsoki és a Madarász utcai kórházakba látogatnak el, hogy az ott gyógyuló kis betegek napját felvidítsák; a kőkúti Németh Martinka számára festmény aukciót tartanak; az idős, beteg művészek megsegítésére pedig Művészek a művészekért elnevezésű jótékonysági koncertet szerveznek; a rokkant volt biztonsági őr, Kristály Károly számára megfelelő lakást keresnek.

Nemes céljaik miatti elkötelezettségünkre és elhivatottságukra a pápa apostoli áldását személyesen a Vatikánban kapták meg.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS