Lenin-szobrok • Hetedhéthatár

Humor

Lenin-szobrok

 

Lenin-szobor az Alföldön

 

Egy alföldi kisváros vezetői elhatározták, hogy Lenin-szobor nélkül tapodtat se tovább. Kinézték a helyet, kitűzték a határidőt. Avatás november 7-én. (Mikor máskor!) A pesti mester éjt nappallá téve dolgozott. November 6-án este az elkészült szobrot felpakolták a teherautóra, és a zuhogó esőben elindultak a célállomás felé. Hanem a sofőr véletlenül belehajtott egy hatalmas kátyúba, amitől a Lenin-szobor fejjel előre az úttestre zuhant. Rémülve látták, hogy a fej erősen megsérült, jókora darab letörött a koponyából. Így nem lehet avatni.

Szolnokon felvertek álmából egy szobrászt, aki hosszas tépelődés után azt javasolta, hogy a sérülést egy sapkával elfedi. Így is lett.

Délelőtt, ahogy a Fő téren álló szoborról lehullott a lepel, a tömeg felhördült. Mert Lenin elvtárs a sapkája alól acélos tekintettel nézett a szemközti ABC épülete fölé, míg bal kezében is szorongatott egy sapkát.

 

 

 

A városligeti Lenin-szobor

 

Miért állt Lenin nagykabátban a budapesti Városligetnél?

Mert attól a helytől nem messze 1956-ban Sztálin elvtárs már kiskabátban ráfázott. (Aztán később a nagykabát sem segített.)

 

 

 

Pécs, 2016. augusztus 11.                                                        Lejegyezte: Dr. Hernádi László Mihály

 

 

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS