Halmos Monika: Levendula 2.0 • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Halmos Monika: Levendula 2.0

Levendula2_0A könyv bevezetőjében,  A tündérillatú levenduláról című fejezetben a következőket olvashatjuk Kaldeneker György szakács tollából: „A levendulával szeretettel, finoman kell bánni. Jelenléte a konyhában jelentős, az ételeinkhez nagy odafigyeléssel kell adagolni, esetében fokozottan érvényes a „kevesebb több” mondás. Érdemes ellátogatni nyári levendulaszüretre, ahol begyűjthetjük, majd megszáríthatjuk a házi használatra szánt levendulát. A szárított levendulát szép üvegcsében tárolhatjuk, az illóolajok koncentráltan raktározódnak benne. Szívvel ajánlom Halmos Monika második levendulás szakácskönyvét, melyben újabb merész és izgalmas recepteket olvashatnak a levendula rajongók.”

 

Kedvcsinálónak a könyvből

Párolt zöldség levendulaillatban

Hozzávalók: 2-2 szál sárga- és fehérrépa, 2 zsenge kellevél, 1 karcsú póréhagyma, 1 kisebb karalábé, 6 dkg vaj, 6-8 szál friss levendulavirág.

A zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk, a felleveleket metéltre vágjuk, a pórét felkarikázzuk. A vajat megolvasztjuk, rádobjuk a zöldségeket és fedő alatt, saját levében nem túl puhára pároljuk. Ha már puha, megsózzuk, rámorzsoljuk a levendulavirágot, és készre pároljuk. Frissensültek, halak mellé remek aromájú köret, de mint zöldségétel is megállja a helyét, akár sajttal megszórva is.

Halmos Monika Facebook-oldala


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS