Plácido Domingo ajánlásával: Operasztárok Pécsi Randevúja • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Plácido Domingo ajánlásával: Operasztárok Pécsi Randevúja

November 13-án a Kodály Központban adnak egymásnak randevút az Operalia ma már nemzetközi hírnévnek örvendő díjazott művészei.

operagalaPlácido Domingo és a pécsi közönség barátsága közel tíz éves múltra tekint vissza. A legendás tenor első alkalommal 2008-ban adott óriási sikerű koncertet Pécs városában. Napjaink legrangosabb operaversenyét, a Plácido Domingo’s Operalia döntő fordulót 2009-ben Pécs – Budapest rendezhette meg, melyet követően a pécsi Székesegyház előtt közel 18 ezer ember tekintette meg Plácido Domingo és az Operalia 2009 díjasok fergeteges koncertjét. 2016 februárjában a Pécsi Tudományegyetem Szenátusa tiszteletbeli doktorrá avatta a világhírű operaénekest. Plácido Domingo és Páva Zsolt megállapodásának köszönhetően a jövőben is számos, a sztártenor nevével fémjelezett zenei esemény kerül megrendezésre Pécs városában.

November 13-án a Kodály Központban adnak egymásnak randevút az Operalia ma már nemzetközi hírnévnek örvendő díjazott művészei. Az operasztár generáció ismert énekesei programjában közkedvelt opera és operett slágerek, nápolyi dalok, zarzulák szerepelnek. A GuliAnd koncerteket a magas színvonalú szórakozatás jellemzi, így biztosra vehető, hogy a Pécsi Randevú közönsége is egy önfeledt zenei élménnyel lehet majd gazdagabb.

Magyarországon első alkalommal lép közönség a 2016-ban Mexikóban megrendezett Plácido Domingo’s Operalia első helyezettje, Elsa Dreisig. A fiatal szopráncsillag többek között fellép a Berlin Staatsoper, Opéra de Paris, Opernhaus Zürick színpadain. Németországban az Év Fiatal Művészének választották 2016-ban. Az est tenoristája, Stefan Pop 2009-ben debütált a Franco Zeffirelli által színre vitt Traviata-ban, mint Alfredo. Stefan Pop a Teatro dell’Opera di Roma, Staatsoper Wien, Staatsoper Hamburg és az Oper Frankfurt dalszínházak produkcióinak ünnepelt énekese. A 2010-ben, a milanói Scala színpadán megrendezett Placido Domingo’s Operalia első- és közönségdíjasa.

A nagyszabású, különlegesnek ígérkező koncertnek Wiedemann Bernadett, a Magyar Állami Operaház vezető magánénekese lesz a hazai vendége. Magyarország egyik élvonalbeli zenekarát, a MÁV Szimfonikusokat Israel Gursky dirigálja. A fiatal karmester többek között a Washington Nemzeti Opera, a Los Angeles Opera és a Theater Regensburg operaelőadásainak ünnepelt művésze. Hazánkban 2009-ben mutatkozott be, amikor Plácido Domingo pécsi koncertjét vezénylete.

Az estnek Kiss Alexandra trombitaművész a hangszeres szólistája, és a népszerű színész, Mesterházy Gyula a moderátora.

A koncert Pécs Megyei Jogú város programjaként, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. és a GuliAnd szervezésében kerül bemutatásra. Az estnek dr. Páva Zsolt polgármester a házigazdája, Éric Fournier Franciaország, valamint Yossi Ambrani Izrael Magyarországra akkreditált nagykövete, és dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a védnökei.

Web: http://www.pecsprogram.hu/program/Pecsi_randevu_Operagala/2016-11-13/19:00

Mentés

Mentés


HozzászólásokArchívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS