Karácsony 2016 • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Karácsony 2016

A Magyar Posta hagyományai szerint forgalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a karácsonyt. Az ünnepi jókívánságok postára adásához ezúttal Belföld értékjelzésű öntapadós bélyeg jelenik meg. A bélyegek ötven bélyegképet tartalmazó ívekben, és aranyszínű festékkel nyomtatott, öt bélyegképes speciális kisívben készültek. A bélyegképen karácsonyi téli hangulatot idéző grafikai kompozíció látható, szív alakú vonalban korcsolyázó párral. Az újdonságot Nádi Boglárka grafikusművész tervezte, a Pátria Nyomda Zrt. gyártotta. November 8-tól kapható az elsőnapi postákon, valamint a Filapostán, de a Magyar Posta internetes áruházából is.

 

karacsony2016

 

A karácsony a legnagyobb keresztény ünnep a húsvét után. Az első nikaiai zsinat határozata értelmében Jézus Krisztus földi születésének emléknapja: az öröm és békesség, a család és gyermekség, az otthon és szülőföld ünnepe. Annak ellenére, hogy a tradicionális karácsony a kereszténység ünnepe, sok nem-keresztény ember is ünnepli világszerte az emberi szeretet ünnepeként.

A bélyegképek érdekessége, hogy biztonsági elemként – a korcsolya nyomvonalába rejtett, négynyelvű – mikro írás („BOLDOG KARÁCSONYT! – MERRY CHRISTMAS – FROHE WEIHNACHTEN! – JOYEUX NOЁL !”) szolgál.

Az 50 bélyegképet tartalmazó nyomdai ívet az ívszélen elhelyezett képi elemek, a különlegesen illusztrált vonalkód és az ünnepi feliratok teszik még érdekesebbé, melyek egy része a kisívhez kapcsolódó ívszélen is megtalálható. Az alkalmi boríték esetében alkalmazott vonalkód szintén az ünnep jegyében készült.

Advent idején, 2016. november 27. és december 26. között, idén is lehetőség nyílik arra, hogy ügyfeleink karácsonyi bélyegzéssel küldjék üdvözleteiket távol élő szeretteik számára. A szolgáltatás bármely postán igényelhető.

(Szöveg: Magyar Posta, kép forrása: www.behance.net/bigibogi)


HozzászólásokArchívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS