Több mint száz zenekar lép fel a második Made in Pécs Fesztiválon • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Több mint száz zenekar lép fel a második Made in Pécs Fesztiválon

Több mint száz pécsi zenekar részvételével tartják a második Made in Pécs Fesztivált, amelyet 2017. január 7-én rendeznek meg hat helyszínen a baranyai megyeszékhely belvárosában.

A rendezvényen 109 pécsi együttes 450 zenésze ad majd húszperces koncerteket. Az ingyenes fesztivál célja a pécsi zenei világ sokszínűségének bemutatása. Közreműködik többek közt a 30Y, a Lékkör, a Clash City Rebels és a Punnany Massif zenészeinek projektegyüttese. Sok zenekar most mutatkozik be a nagyközönség előtt.

A helyszíneken a fesztivál biztosít profi hang- és fénytechnikát, a fellépéseket videofelvételen rögzítik.

„Az inspiráció itt kétségkívül benne van a levegőben” – mondta Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a fesztivál sajtótájékoztatóján, arra utalva, hogy Pécs számos népszerű produkciót adott a magyar könnyűzenei életnek. „A pécsi könnyűzenei világ dinamikus, megújulni képes közeg, a hagyományok folytán pedig számíthatunk újabb és újabb sikeres produkciók megjelenésére” – vélekedett a politikus. A Made in Pécs szervezőinek törekvéseit méltatva reményét fejezte ki, hogy a kezdeményezés folytatódni fog.

Beck Zoltán, a 30Y frontembere, a Pécsi Tudományegyetem zenélő egyetem programjának szakmai vezetője a fesztiválra és az egyetemi projektre utalva arról beszélt, hogy biztonságos, ugyanakkor minőségi elvárásokat is támasztó teret kell biztosítani a feltörekvő zenekaroknak.

Az idén januárban megrendezett első Made in Pécs Fesztivál öt helyszínén 89 együttes zenélt mintegy négyezer érdeklődő előtt.

Információk a fesztivál Facebook-oldalán.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS