Besenyei Péter kapja jövőre a Nemzetközi Repülő Szövetség (FAI) Léon Biancotto-díját • Hetedhéthatár

Sport

Besenyei Péter kapja jövőre a Nemzetközi Repülő Szövetség (FAI) Léon Biancotto-díját

Kép forrása: Wikipédia

A tízszeres magyar bajnok, világ- és Európa-bajnok, világkupa-győztes pilóta – a Red Bull Hungaria Kft. tájékoztatása szerint – a második magyar, akit ezzel a kitüntetéssel jutalmaznak: 2006-ban Katona Sándor, az 1962-es világbajnok csapat tagjaként vehette át.

Besenyei Péter – aki Lausanne-ban kapja meg az elismerést – tavaly 66 futam és tíz szezon után búcsúzott el a gyorsasági Red Bull Air Race mezőnyétől és a versenyzéstől.

2002-ben jelent meg könyve Égvilágom címmel. A könyv bevezetőjében Göncz Árpád ex államelnök a következőket írja: „…szégyenkezve bár, de bevallom, egy embert irigyeltem igazán világéletemben: Besenyei Pétert. Neki sikerült, ami nekem nem: meghódította a kék eget.”

Besenyei  a következőket mondja könyvében: „A boldogság egyik alapja az elégedettség. Érhetünk el bármit, kaphatunk a sorstól bármi jót, ha nem vagyunk azzal elégedettek, boldogtalanságra vagyunk ítélve. De az elégedettség nem jelenti azt, hogy ülhetünk a babérjainkon, és nem kell törekednünk többre és jobbra.”

Mentés


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS