Káplár László Jó Ember Díj - 2017 • Hetedhéthatár

Emberi tényező

Káplár László Jó Ember Díj – 2017

A jelölés határideje: 2017. március 15.

Káplár László, a 2003-ban ötvenévesen eltávozott újságíró kolléga, a volt MTI-s, a jó ember, a jó barát nevének és az általa képviselt értékrendnek a megőrzésére jött létre a Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány. A kulturális teljesítmények díjazására az alapítvány a névadó személye előtt tisztelegve 2005-ben létrehozta a Jó Ember Díjat – melyet évente egyszer ad ki a kuratórium jelenlegi és korábbi tagjaiból, valamint felkért személyekből álló döntéshozó testület. Az ez évi Jó Ember Díjra 2017. március 15-ig lehet jelölni. A döntéshozók olyan személyek jelölését várják, akik a szívükkel látva egyszerűen csak teszik a dolgukat önzetlenül, és közben észre sem veszik, hogy milyen sok ember javát szolgálják a széleskörűen értelmezett kultúra területén.

A Jó Ember díjra a jelölést levélben (7761 Kozármisleny, Mikszáth Kálmán u. 24.), telefonon a 30/575-3997-es számon, e-mail-ben a joemberdij@gmail.com címen lehet megtenni. (Korábbi évben jelölt, de akkor nem díjazott személy ismételt jelölése természetesen lehetséges!)

A díj Judit Hagner, Németországban élő magyar származású szobrászművész alkotása.
A kuratórium tagjai: Bandi András – elnök, Borsós Zsófia, Komlós Attila. A döntéshozók testülete 11 fő állandó tagból áll.

 

A Jó Ember Díj eddigi kitüntetettjei:

Hagner Judit alkotása, a Jó Ember Díj

Káplár László posztumusz – 2006
Dr. Rideg Lászlóné (Pécs, Szociális Háló Egyesület) – 2006
Varga Ilona (Budapest, Magyar Rádió) – 2007
Pécsi Géza (Pécs, Kulcs a muzsikához) – 2008
László Károly (Sepsiszentgyörgy, színész, Tamási Áron Színház) – 2009
Gulyás Jánosné és Gulyás János (Kaposvár, ének-zenei nevelés, kultúra) – 2010
Zágorhidi Czigány Ákos (Oszkó, Hegypásztor Kör) – 2011
Dalosné Tóth Zsuzsanna (Budapest, MINYATA Egyesület) – 2012
Bodó Imre (Dombóvár, helytörténész, Fekete István-kutató) – 2013
H. Csongrády Márta (Debrecen, fotóművész) – 2014
Kiss Anikó (Budapest, képzőművész, a SZOCSOMA vezetője) – 2015
Tóth Péter Lóránt (Kunszentmiklós, tanár, drámapedagógus, versvándor) – 2016

A díj névadója, Káplár László természetbarátként családjával minden évben elment a Zengőre a bánáti bazsarózsa virágzásának idején, ezért a díjátadás is ehhez az időponthoz igazodik. Ez évben április 29-én, szombaton 11 órakor találkoznak a Zengő lábánál, Pécsváradon a várban a névadóra emlékező rokonok, barátok, tisztelők, valamint a korábbi díjazottak. A díjátadást követően – a hagyományoknak megfelelően – a résztvevők a Zengőn, a bánáti bazsarózsák társaságában köszöntik a 2017. évi jó ember díjast. A rendezvény nyitott, azon minden érdeklődő részt vehet.

Mentés

Mentés

Mentés


HozzászólásokArchívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS