H@Hamlet a virtuális világból • Hetedhéthatár

Színház

H@Hamlet a virtuális világból

Különleges Hamlet-előadással érkezik a budapesti Scallabouche Társulat március 29-én este hétkor a Pécsi Harmadik Színházba. Shakespeare klasszikus története csak a kiindulópont volt a négy színész: Elek Ferenc, Hámori Gabriella, Szalontay Tünde és Chován Gábor számára, akik a saját életükből merítettek a hamleti dilemmához hasonló helyzeteket, s dolgozták föl improvizációs gyakorlatokként. Garai Judit dramaturg ezeket ,,fésülte össze” ötvenperces előadássá. A rendező, Alexis Latham szándéka mindezzel az volt, hogy személyessé tegye a produkciót, s maivá, ugyanis ez a Hamlet egy szobában éli az életét, egy virtuális világban, ahová menekül.

„Kinek van igaza? Ki a hibás? Ki szeret jobban kit? Ki akar jót és ki rosszat a másiknak? Anya, fiú, mostohaapa és barátnő küzd a végletekig a válaszokért. Húsba vágó kérdések, improvizációs technika, abszolút színház.” – olvasható az előadásról a Scallabouche Társulat honlapján.

 

 

Az előadás az élet és a halál mezsgyéjének, a halál elfogadásának és megmagyarázhatatlanságának, az élet élvezetének vagy épp az egyén szenvedéseinek tematikájával, valamint a generációk közötti feszültségekkel, a szülő-gyerek viszonnyal, a virtuális és a való világ ütköztetésével, a kommunikációval, a szabadság mibenlétével és az utópia-építéssel foglalkozik – vallják az alkotók. A H@Hamlet előadás a Scallabouche Társulat identitás-trilógiájának a 2014-ben bemutatott Magánélet és Semleges nemek után született záró darabja.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS