Pécs - Plácido Domingo Classics Fesztivál • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Pécs – Plácido Domingo Classics Fesztivál

2017. június 22-25. között első alkalommal kerül megrendezésre a Pécs – Plácido Domingo Classics fesztivál. A korszakalkotó operasztár tiszteletére létrehozott rendezvénysorozat eseményein számos nemzetközi hírű előadó lép fel a városban.

 

2017. június 22-én a Metropolitan Opera sztárjainak koncertjével veszi kezdetét a Pécs – Plácido Domingo Classics fesztivál a Dóm téren

A zenei eseményen az új operasztár nemzedék világszerte keresett énekeseivel találkozhat a közönség. A programban operaslágerek, népszerű operett és musical részletek fognak felcsendülni.

Angel Blue az elmúlt években több mint harminc országban lépett színpadra, rendszeresen a milánói Teatro alla Scala, a Los Angeles Opera, a bécsi Staatsoper dalszínházakban, és Plácido Domingo valamint Andrea Bocelli koncertjeinek gyakori vendége. A kínai származású sztárbariton, Yunpeng Wang első alkalommal 2012 -ben, közvetlenül a Plácido Domingo Operalia döntője után lépett fel Magyarországon. A fiatal énekest az Opera News a világ öt új fiatal sztárja között említi, aki kivételes hangi adottságai mellett, a kiemelkedő színészi képességeivel a közönség egyik legkedveltebb énekese. A Metropolitan Opera közönsége estéről, estére hatalmas ovációval ünnepli az Aida Király szerepét megformáló Soloman Howard basszust, aki kivételes és lenyűgöző hangjával már az elmúlt években felhívta magára a figyelmet. Az énekesekben nem csak az a közös, hogy a new yorki Metropolitan Opera új operasztárjai, hanem hogy karrierjükben jelentős szerepe van Plácido Domingonak és az Operalia Világversenynek. Azt estnek a szintén a Mester által felfedezett Joshua Guerrero, a Los Angeles Opera tenoristája és a Pécsi Balett szólistái lesznek a vendégei. A Pannon Filharmonikusokat Eugene Kohn dirigálja. Jegyvásárlás itt.

 

2017. június 23-án 18:00 órai kezdettel a Szent István téren Zenés Forgatag – Mediterrán est várja a közönséget

A fellépők: Pellegrinos de Dalabai és a Virtuózok.

 

2017. június 24-én 21.00 órakor kezdődik a Pécs Expo Center szabadtéri színpadán Verdi Traviata című operájának előadása

Verdi legnépszerűbb operájában, a Traviatában Giorgio Germont szerepében lép színpadra Plácido Domingo, aki operaszerepben harminc év után lesz ismét látható magyar színpadon.

A címszerepet napjaink egyik legjelentősebb operacsillaga, Marina Rebeka fogja alakítani, aki első alkalommal lép fel hazánkban. A szoprán díva a Traviata Violetta Valery szerepében lett világhírű, és többek között New York, London, Párizs, Madrid operaházaiban arat fergeteges sikereket. Alfredo Germont szerepét a Los Angeles Opera ünnepelt tenoristája, Joshua Guerrero énekli.

Az előadásnak Csík György a látványtervezője, Vincze Balázs a koreográfusa és Nagy Viktor a rendezője. A Pannon Filharmonikusokat Eugene Kohn dirigálja.

Jegyvásárlás itt.

 

2017. június 25-én 17 órai kezdettel a pécsi Kodály Központban Rufus Wainwright: Prima Donna című műve kerül bemutatásra

A Prima Donna az utóbbi évek egyik legzajosabb nemzetközi sikerét arató operája. A darabot a kanadai-amerikai énekes és szövegíró, Rufus Wainwright írta Bernadette Colomine szövegíró közreműködésével, 2009-ben.

Az 1970-es évek Párizsában játszódó Prima Donna, amint arra címe is utal, úgynevezett művészopera: egy egykoron népszerű és elismert szopránénekes egy napját követhetjük nyomon, aki az utolsó esélyt megragadva szeretné még egyszer megkapni a korábbi sikereit jelentő szerepet, abban bízván, hogy ezáltal kitörhet a feledés és mellőzöttség homályából. A Manchester International Fesztiválon 2009-ben debütáló mű rövidesen az Egyesült Államokban, New Yorkban is bemutatásra került, sőt immár hangfelvételen is hozzáférhető: az opera zeneszámait tartalmazó, kétrészes CD 2015-ben jelent meg a Deutsche Grammophon kiadó gondozásában. A Pannon Filharmonikusok számos kortárs opera színrevitelében közreműködött az Armel Operafesztivál tíz éves fennállása alatt. Rufus Wainwright operája e rangos sorozat 2017. évi folytatása. Jegyvásárlás itt.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS