Kulcsár Krisztián: Tizenkét éremmel elégedett lennék • Hetedhéthatár

Sport

Kulcsár Krisztián: Tizenkét éremmel elégedett lennék

A 2017 július 23-i esti hivatalos megnyitóval kezdetét vett a XIV. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál. Az eseményt megelőzve nemzetközi sajtótájékoztatót tartottak mintegy félszáz újságíró részvételével a győri városházán.

Borkai Zsolt

A megjelenteket a szervezőbizottság elnöke, Győr város polgármestere, Borkai Zsolt köszöntötte. A sajtótájékoztatón elmondta, a város hét éve kezdte meg hazánk első olimpiai eseményének szervezését. A hét év rengeteg munkával telt, ám most, hogy Győrben köszönthetjük ötven ország fiatal sportolóit, mindannyian úgy érezzük, hogy a kemény munka gyümölcse beérett. „Nagyon jó látni a fiatalok arcát, hogy boldogsággal és elégedettséggel vették birtokba az újonnan épült létesítményeket.” Ehhez azonban nagyon sok ember kemény munkájára volt szükség.

 

Kulcsár Kriszián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke emlékeztetett arra, hogy 2012 decemberében, az európai olimpiai bizottságok 41. közgyűlésén, Rómában dőlt el, hogy Győr városa rendezheti a 2017-es EYOF-ot. „Büszke vagyok a magyar csapatra,arra a 152 fiatalra, akik rajthoz állnak 10 sportágban ezen a versenyen! Büszkék vagyunk és hálával tartozunk Győr városának is. Ez a város az, amelyik megvalósította az álmunkat: olimpiai esemény otthonává vált Magyarország!”- zárta gondolatait a MOB elnöke.

Joseph Cassar, az EYOF Győr 2017 Koordinációs Bizottságának elnöke elmondta, meggyőződése, hogy Győr sikeres olimpiai eseményt rendez. Ismerve a fejlesztések korábbi terveit, biztos volt benne, hogy a város kitűnő házigazdája lesz az eseménynek, amiről most személyesen is meggyőződhetett.

Raffael Pagnozzi, az Európai Olimpia Bizottság főtitkára beszédében köszönetett mondott a szervezőbizottságnak a kiváló helyszínválasztásért. Győr mindenképpen jó példával szolgál. Örömét fejezte ki, hogy az elkészült létesítmények a sportolók minden igényét kiszolgálják.

Janez Kocijancic, az Európai Olimpiai Bizottság megbízott elnöke köszönetet mondott a győrieknek, és jó barátjának, Borkai Zsoltnak a kiváló szervezésért és a pozitív hozzáállásért. A rugalmas, és mindenre odafigyelő szervezés a siker kulcsa. „Biztos vagyok benne, hogy Győr mindenidők legjobb és legemlékezetesebb Európai Ifjúsági Olimpiája lesz.

 

A sajtótájékoztató résztvevői – 2. sorban a szerző, világos zakóban

 

A sajtótájékoztatót követő fogadáson a Magyar Olimpiai Bizottság korábbi elnökét, Győr polgármesterét és Kulcsár Krisztiánt, a MOB elnökét arról kérdeztem, hány éremmel lennének elégedettek.

Borkai Zsolt. Számomra nem az érmek szám a fontos, hanem az, hogy megfelelő legyen a lebonyolítás, és a világ minden részéből ide utazó fiatalok egy életre szóló kellemes élményekkel utazzanak haza.

Kulcsár Krisztián: Nehéz megtippelni, mert fenn áll a tévedés lehetősége. Azt mondom Önnek, tizenkét éremmel elégedett lennék.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS