A magyar közgazdász szakma Egerbe költözik 2017 szeptember 7-én • Hetedhéthatár

Napi aktuál

A magyar közgazdász szakma Egerbe költözik 2017 szeptember 7-én

Thomas J. Sargent Nobel-díjas közgazdász, a racionális várakozások elméletének egyik úttörője lesz a nyitó előadója a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) 55. Közgazdász-vándorgyűlésének. A New York-i Egyetem professzora és Matolcsy György jegybankelnök előadása nyitja meg ugyanis a hazai közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciáját.

Öt év után tér vissza Egerbe a Közgazdász-vándorgyűlés: a 2012-es, jubileumi 50. konfe­rencia után ismét Heves megye székhelye ad otthon 2017. szeptember 7. és 9. között a magyar közgazdászok legrangosabb és legnagyobb éves összejövetelének. A konferencia központi témái között idén is meghatározó lesz a versenyképesség és az innováció. Az 55. Közgazdász-vándorgyűlés két plenáris és 16 szekcióülésén mintegy 150 előadó osztja majd meg gondolatait a több mint 700 fős, hazai és határainkon túli magyar közgazdászokból álló hallgatósággal.

Az idei konferencia plenáris ülésein – ahogyan az elmúlt években mindig – a gazda­ságpoli­tika és monetáris politika irányítói, a gazdasági élet meghatározó szereplői – Thomas J. Sargent és Matolcsy György mellett például Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója és Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke – tartanak előadá­sokat. A konferencia 16 tematikus szekcióülésének előadói között pedig a hazai gazdasági és pénz­ügyi élet felsővezetői, gazdaságkutatók és gyakorló vállalatvezetők, valamint kormánytagok is jelezték előzetesen a részvételüket. A szekciók idén a hagyományos témák – pénzügyek, gazdaságpolitika, EU-források – mellett olyan speciális témákat vesznek sorra, mint példá­ul a borágazat helyzete, a műemlékvédelem és a műemlék-hasznosítás kérdései, a fintech-ipar újdonságai vagy éppen a sportfinanszírozás aktualitásai.

A szakmai programok sokszínűségét jelzi, hogy a szekcióüléseken a résztvevők hallhatják hat magyarországi bank első számú vezetője mellett Liu Shaolin Sándor világbajnok gyors­korcsolyázót és M. Tóth Géza Oscar-díjra jelölt és Balázs Béla-díjas filmrendezőt is, a szekciók levezető elnökei között pedig ott lesz többek között Nagy Márton, az MNB alelnöke, Chikán Attila akadémikus, vagy éppen Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde elnök-vezérigazgatója is.

A tanácskozásról lapunk beszámol.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS