Veszedelmes viszonyok Pécsett • Hetedhéthatár

Színház

Veszedelmes viszonyok Pécsett

2017. december 1-jén mutatta be a Pécsi Nemzeti Színház a Veszedelmes viszonyok című romantikus színművet. A 18. század erotikától túlfűtött Franciaországában játszódó szerelmi történet a kor titkos budoárjairól mesél. Hőseinek hétköznapjai a hódítás, a gyönyörszerzés, a birtoklás és a hatalmi vágy kielégítése jegyében telnek.

Valmont, a gátlástalan nőcsábász a gazdag Merteuil márkinéval köt fogadást arra, hogy könnyedén elcsábítja az erényességéről ismert, gyönyörű Madame de Tourvelt. A becstelen játék közben Valmont azonban szerelmes lesz, de alattomos játszmáinak nem lehet beteljesült szerelem a vége. A pusztító szenvedélyek egyre több embert sodornak magukkal. A mű feszültségét nem csak a történet adja, hanem szereplőinek mélyen ismerős emberi reakciói. Létezik-e megronthatatlan tisztaság, az erkölcs valódi belső igény, vagy kívülről az emberre kényszerített hazug, bigott álszenteskedés? Történelmi kortól, földrajzi helytől függetlenül ezek mindannyiunkra érvényes kérdések. Történetünk hősei kivétel nélkül megfizetik bűneik árát…

A főbb szerepekben Herczeg Adrienn, Györfi Anna és Köles Ferenc látható, az előadás rendezője Horgas Ádám. A díszleteket Horgas Péter, a jelmezeket Bujsodó Nóra tervezte.

Az alább megtekinthető felvételeket az előadás szerdai próbáján Komlós Attila készítette.
Az összes kép ide kattintva tekinthető meg.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS