A tizenkét drágakő legendája • Hetedhéthatár

Asztaltársaság

A tizenkét drágakő legendája

Megjelent barátunk és szerzőtársunk, Pődör György hatodik önálló kötete, A tizenkét drágakő legendája címmel. A kötet bemutatóját 2018. április 11-én tartják a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtárban (9700 Szombathely, Dr. Antall József tér 1.).

Az est moderátora: Devecsery László író, költő
A résztvevőket köszönti: Nagy Éva igazgatónő
A bányászat mai világáról, a szerzővel való barátságról és a kötetről mondja el gondolatait az Eoszén kft. ügyvezetője, Fekete István
A kötet létrejöttéről és tartalmáról Pődör György szerző beszél
Közreműködnek: Kelemen Zoltán színművész, Németh Szabolcs és Mészáros Balázs rézfúvós duett

 

„Hidd, hogy minden csak képzelet,
nincsenek ősi végzetek,
mit eldobsz, magadban bízván,
kő csupán, s nem talizmán.”
Pödör György

 

A szerző hatodik önálló kötete egyedülálló megoldás! A drágakövek bányászatával, feldolgozásával kapcsolatos évezredes tapasztalatokat, mítoszokat és legendákat is összegyűjtötte. Verssé formálva mutatja be az olvasóknak a drágaköveket, melyek csodálatos csiszolatokká váltak. Ahogy a múltban elődeink, úgy a jelenben ő sem önkényesen választ a drágakövek közül… A verseket szakmai és történelmi magyarázatokkal egészíti ki: így enged bepillantást az ismert ásványgyűjtő, mérnök-tanár nem mindennapi ismeretanyagába.

A kötetbemutatóval párhuzamosan a gyűjtő anyagából kiállítás nyílik, mely 2018. május 3-ig tekinthető meg a könyvtárban, nyitvatartási idő alatt.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS