A világkupa éremtáblázatán Magyarország az első • Hetedhéthatár

Sport

A világkupa éremtáblázatán Magyarország az első

Sikert hozott a 24. Magyar Kick-box Világkupa: a 38 ország 2600 versenyzőjét felvonultató megmérettetésen a hazai szövetség jelesre vizsgázott rendezésből, a felnőtt versenyzők pedig tíz aranyukkal ismét bizonyították, hogy a világ élvonalában van a magyar kick-box. A verseny hősének három első helyével Busa Andrea bizonyult.

A vasárnapi zárónapon a pointfighting szakágban a „királykategóriát”, a súlycsoport nélküli úgynevezett Grand Champion viadalt rendezték meg. A nőknél Nagy Henrietta révén magyar győzelem született, míg a férfiaknál a három Veres fivér közül Roland tudta magát beverekedni a döntőbe, és végül második lett.

Busa Andrea a Grand Championban „csak” a harmadik helyen végzett, a kick-light szabályrendszer 70 kilogrammos súlycsoportjában viszont már nem talált legyőzőre. Szintén aranyérmes lett a férfiaknál a 79 kg-os Bálint Zoltán és a 84 kilós Weisz Roland.

Elégedetten értékelte a világkupát Galambos Péter, az MKBSZ elnöke: „Kijelenthetjük, hogy sikeres volt a verseny, mind az eredmények szempontjából, mind pedig a rendezést illetően. Nagyon fontos, hogy utóbbiról csupa jó visszajelzést kaptunk” – nyilatkozta a sportvezető.

Galambos Péter megjegyezte: külön öröm, hogy a magyarok ringben, tatamin és formagyakorlatban is a dobogó tetejére állhattak. A világkupa első két versenynapján ugyanis full-contactban Görbics Gábor lett első, pointfightingban Busa Andrea duplázott és Veres Roland is aranyérmet nyert, light-contactban a Halker-Király Team kétfős csapata győzött, Schersing András pedig zenés formagyakorlatban diadalmaskodott.

A világkupa éremtáblázatán Magyarország végzett az első helyen, megelőzve Ukrajnát és Olaszországot.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS