Összművészeti Udvar a POSZT-on • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Összművészeti Udvar a POSZT-on

A 2010 óta eltelt időszakban már megszokhatta a közönség, hogy Pécsett a Király utca 9. szám alatti udvarban a Pécsi Országos Színházi Találkozó idején folyamatosan változatos kulturális programok várják a betérőket. Idén sem lesz ez másképp, sőt, ha lehet mondani, a korábbi évekhez képest 2018-ban még bőségesebb programkínálat várja azokat, akik ellátogatnak az udvarba június 7. és 16. között!

A Csorba Győző Könyvtár idén is Retro könyvvásár maratont rendez 2018. június 7-16-ig minden nap 13-17 óra között a Király u. 9. udvarában található Retrováriumban. A könyvvásár célja a könyvtár állományából kivont, jó állapotú könyvek értékesítése. A szervezők ezzel lehetőséget biztosítanak arra, hogy a vásárlók kedvezményes áron hozzájuthassanak minőségi szépirodalmi művekhez, szakkönyvekhez, képzőművészeti albumokhoz, valamint a manapság már kuriózumnak számító bakelitlemezekhez. A befolyó bevételt a könyvtár új dokumentumok beszerzésére fordítja, így a vásárlók amellett, hogy gyarapíthatják könyvgyűjteményüket, egyúttal hozzájárulnak az olvasók jobb kiszolgálásához is. Naponta frissülő könyvkínálattal, kellemes zenével, retró hangulatú közösségi térrel vár mindenkit a Retro könyvvásár!

Az udvarban délutánonként megtekinthető a Pécsi Animáció Története kiállítás, ahol a látogatók élményt adó tárlatvezetésen ismerhetik meg az animációkészítés technikáit, az egyszerű kezdetleges eszközöktől a klasszikus rajzfilmeken és stoptrükk-animációkon át a számítógéppel készített filmekig. A kiállítás központi témája a razjfilm – lépésről lépésre ismerhető meg egy film elkészítésének folyamata. S hogy mi minden látható itt? Többek között eredeti forgatókönyv, figura- és háttértervek sora, a mozgásfolyamatok tervei, a kihúzott és kifestett celluloid lapok sokasága, a ma is üzemképes trükk-kamera és a filmvágóasztal. A rajzfilmek mellett az animációs műfaj másik fontos területe, a stoptrükk-technika is bemutatásra kerül: bábok, kockák, papírból kivágott figurák, kisautók, vagy akár bonbonok mozdulnak meg, kelnek életre! A kiállítás áttekintést ad az 1970-es évektől három évtizeden át működő pécsi animációs filmstúdió alkotásairól is.

Esténként, 18-21 óra között változatos zenés-irodalmi-táncos programok lesznek a a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó idején. E programokról részletesen az alábbi hirdetményből lehet tájékozódni.

A programsorozat szervezői a Csorba Győző Könyvtár és a Total Art Nemzetközi Művészeti Egyesület.

 

Esti programok az összművészeti Udvarban


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS