Kína a fókuszban a 15. Jameson Cinefesten • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Kína a fókuszban a 15. Jameson Cinefesten

A 2018. szeptember 14. és 23. között megrendezésre kerülő 15. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál megnyitó ünnepségére szeptember 14-én, 17:00 órától kerül sor a fesztiválnak otthont adó miskolci Művészetek Házában. A Fesztivál záró- és díjkiosztó ünnepségére szeptember 22-én, 17:00 órakor kerül sor.

Az idei évben is a világ filmművészetének legfrissebb alkotásai láthatók a Nagyjátékfilm versenyprogramban. A Kitekintő szekciókban elismert fesztivál kedvencek nagy auteur-ök alkotásai kapnak helyet. A hivatalos program minden filmje magyarországi premier.

Számos szakmai és kapcsolódó programra kerül sor, például 7. Miskolci Nemzetközi Filmvásár, a CineFest partnerfesztiváljainak találkozója, konferenciák, beszélgetések.

A Jameson CineFest filmtörténeti programja, a Szabó István védnökségével szervezett CineClassics három filmmel tiszteleg a legendás lengyel rendező, Krzysztof Zanussi előtt. Az Arany Oroszlán-díjas A nyugodt Nap éve, a Konstans és a Védőszínek talán aktulálisabbak, mint valaha, és felújítva, tökéletes kép- és hangminőségben lesznek láthatók. Zanussi mesterkurzust is tart Miskolcon. A programban szerepel a legnépszerűbb magyar klasszikusok közül három: az Egészséges erotika, a Moziklip és a Csinibaba – mindhárom Tímár Péter filmje, a rendező jelen lesz a CineFesten, és válaszol a nézők kérdéseire is.

Országfókusz sorozatunkban idén Kína filmművészete áll a középpontban.

A részletes programról a www.cinefest.hu oldalon tájékozódhatnak.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS