A MOB együttműködési megállapodást kötött az Orosz Olimpiai Bizottsággal • Hetedhéthatár

Sport

A MOB együttműködési megállapodást kötött az Orosz Olimpiai Bizottsággal

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) együttműködési megállapodást kötött az Orosz Olimpiai Bizottsággal (OKR), az erről szóló szerződést csütörtökön a két szervezet elnöke, Kulcsár Krisztián és Sztanyiszlav Pozdnyakov írta alá Budapesten.

A párbajtőrvívóként világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes magyar sportvezető kiemelte: a két szervezet baráti kapcsolata több évtizedes múltra tekint vissza, a jövőben ezekre az alapokra építve igyekeznek majd még több ponton összekapcsolódni a munka gyakorlati részében.

Kulcsár Krisztián hangsúlyozta: ha van ország, amelynek olimpiai családjával érdemes ilyen szoros partnerséget kialakítani, az az orosz.

A világ egyik vezető, ha nem mindjárt a legerősebb olimpiai csapata az orosz, hiszen az erőviszonyokat tekintve a legtöbb sportágban meghatározó szerepet tölt be – mondta Kulcsár, aki hozzátette, a most kötött megállapodásnak köszönhetően a magyar sportági szakszövetségek a MOB közreműködésével és segítségével programokat dolgozhatnak ki az orosz testvérszövetségekkel.

„Ez lehet közös edzőtábor a versenyzőknek, edzők továbbképzése vagy éppen bíróküldés. Nagy lehetőség nyílik meg ezzel a magyar olimpiai csapat előtt, bízom benne, sokat profitálunk belőle” – nyilatkozta a MOB első embere, egyúttal közölte, mindez nem egyoldalú kapcsolat lesz, hiszen nemcsak kapni, hanem adni is tudnak. „Vannak olyan sportágak, amelyekben ők is tudnak tanulni tőlünk”.

Sztanyiszlav Pozdnyakov – aki az Európai Vívószövetség elnökeként hivatalos minőségben is Budapesten tartózkodik, méghozzá a Papp László Sportarénában zajló világbajnokságon – hangsúlyozta: a versenyzők és edzők jövőbeni közös munkája mellett más területeken is képesek az együttműködésre.

„A sportadminisztráció terén, valamint a sporttudományokban és a nagy sportrendezvények megszervezésében szerzett tapasztalatainkat is meg tudjuk osztani a magyar sportvezetőkkel” – tette hozzá a kardvívásban négyszeres olimpiai és tízszeres világbajnok Pozdnyakov.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “A MOB együttműködési megállapodást kötött az Orosz Olimpiai Bizottsággal”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés