142 magyarországi település nyert el WiFi4EU-utalványt • Hetedhéthatár

Napi aktuál

142 magyarországi település nyert el WiFi4EU-utalványt

Az Európai Bizottság kihirdette a harmadik WiFi4EU pályázati felhívás eredményét. Az Európai Bizottság több mint 11 ezer pályázó közül összesen 1780 települést választott ki és részesít WiFi4EU-utalványban.

A kiválasztott települések önkormányzatai wifipontokat hozhatnak létre a közösségi élet olyan színterein, ahol még nem áll rendelkezésre ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat, pl. könyvtárakban, múzeumokban, parkokban vagy egyéb köztereken.

Magyarországról ebben a körben rekordszámú önkormányzat részesült támogatásban: Abaújszántótól Zsámbokig 142 település nyerte el az egyenként 15 ezer euró (csaknem 5 millió forint) értékű WiFi4EU-utalványokat.

A kiválasztott települések szerződést köthetnek azokkal a cégekkel, melyek a közterületeken telepíteni fogják a wifipontot, majd beválthatják a kapott utalványt. Minden wifipont legalább 3 éven át fog üzemelni. A WiFi4EU-hálózatok ingyenesen és reklámmentesen állnak majd a felhasználók rendelkezésére. A Bizottság 2020 végéig egy további felhívást tervez közzétenni azon települések számára, amelyek eddig nem kaptak utalványt.

A 15 Baranya megyei település, amely Wifi4EU utalványt nyert:
Baranyahídvég, Fazekasboda, Illocska, Kárász, Keszü, Kisjakabfalva, Kislippó, Komló, Magyarbóly, Marócsa, Nagypall, Okorág, Sellye, Véménd, Villány

(Forrás: Europe Direct Információs Hálózat – Baranya Megyei Európai Információs Pont)


HozzászólásokArchívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS