RESTART – a pécsi kiállítóterekben • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

RESTART – a pécsi kiállítóterekben

Milyen érdekességeket rejt a Pécsi Galéria több mint 40 éves múltja? Izgalmas lenne bepillantani a nagy művészek műtermeibe? Milyen kiállítások várják a látogatókat Pécsett? Mindez kiderül a pécsi galériák RESTART programjából.

Végre újraindul az élet, bár a pécsi galériákban a pandémia idején sem szünetelt a munka. A kevésbé látványos háttérmunkák két jelentős eredménnyel jártak:

Fejős Miklós műtermében

A katalogizálásnak köszönhetően szeptembertől kutathatóvá válik a Pécsi Galéria dokumentációs anyagának jelentős része, amelynek érdekében az m21 Galériában kutatóhely kialakítására kerül sor. A katalógusban szereplő dokumentációs anyagokat szeptembertől lehet kutatójeggyel megtekinteni.

A Pécsi Galéria történetének megismerését szolgálja majd a pécsi galériák weboldalának (www.pecsigaleriak.hu) hamarosan induló PÉCSI GALÉRIA ANNO című rovata is.

Ugyancsak a weblapon elérhető a NYITOTT MŰTERMEK című rovat, amelyen keresztül pécsi képzőművészek műtermeibe lehet ellátogatni. Elsőként Fejős Miklós festőművész jelenlegi munkáival ismerkedhetünk meg. A műterembe belépni ezen a linken lehet: https://www.pecsigaleriak.hu/nyitott-mutermek

 

 

Az éves kiállítási program csak részben változott a koronavírus miatt.

Tavaszra tervezték FUSZ GYÖRGY: ODÚ című kiállítását, amelynek építése napokon belül kezdődik. A látványos gigainstalláció július 2-án nyílik meg az m21 Galériában.

Így későbbre – szeptember végére – tolódott Győrffy László, Kis Róka Csaba, Szöllősi Géza A TEST ÖRDÖGE című kiállítása.

Korábban a Zsolnay Fényfesztivál egyik programjaként szerepelt Doboviczky Attila és Hizsnyik Dénes közös kiállítása, amely a Martyn Galériában nyílik augusztus 14-én. Ezen a napon egy új, meglepetés-kiállítás nyílik a Pécsi Galériában is.

Részletek:
www.pecsigaleriak.hu
https://www.facebook.com/pecsigaleriak/

Print Friendly, PDF & Email

HozzászólásokArchívum

Hozzászólások

DISQUS