Karácsonyi bélyeg – 2020 • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Karácsonyi bélyeg – 2020

Magyarországon idén Giovanni Battista Salvi (1609-1685), szülőhelye után Sassoferrato néven is ismert olasz barokk festő Mária az alvó gyermek Jézussal című műve került a karácsonyi bélyegre. Salvi alkotása – amely a párizsi Louvre gyűjteményében található – a bélyegen kívül a hozzá tartozó borítékon is megjelenik.

A bélyegtervet Baticz Barnabás grafikusművész tervezte. A Magyar Posta által kibocsátott, öntapadós, értékjelzés nélküli, Belföld felirattal ellátott forgalmi bélyeg alapváltozata ötven bélyegképet tartalmazó ívben, speciális változata öt bélyegképes kisívben készült a Pátria Nyomdában.

Az 50 bélyegképet tartalmazó nyomdai ívet az ívszélen és a vonalkódon elhelyezett képi elemek, valamint magyar, angol, német és francia nyelvű ünnepi feliratok teszik érdekesebbé. A bélyegek ívből való kivételét a nyomdailag előzetesen eltávolított vonalháló segíti. A kisív esetében a flexo nyomdai eljárást diszkrét formalakkozás egészíti ki, melynek eredményeképpen Máriát és Jézust visszafogott csillogás övezi.

Idén is lehetőség nyílik arra, hogy szolgáltatási díj megfizetése mellett ünnepi bélyegzéssel küldjük el üdvözleteinket szeretteinknek november 29. és december 26. között. A Karácsonyi Posta szolgáltatás valamennyi postán igényelhető.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS