39. Lidl Balaton-átúszás: 2021. július 31. • Hetedhéthatár

Sport

39. Lidl Balaton-átúszás: 2021. július 31.

2021. június 16-án sajtótájékoztatót tartottak Budapesten a 39. Lidl Balaton átúszásról. A sajtótájékoztatón részt vett dr. Szabó Tünde PhD államtitkár, az esemény fővédnöke, Máthé István versenyigazgató, Teleki Zoltán ezredes és Tőzsér Judit, a Lidl kommunikációs vezetője. Az átúszásra vállalkozó sportemberek a már megszokott módon Révfülöpön szállnak majd vízbe, majd az 5,2 kilométeres táv megtétele után a balatonboglári Platán strandon érnek partot. A távot szabadon választott úszásnemben lehet teljesíteni, és bárki rajthoz állhat, akinek az egészségi állapota lehetővé teszi. A profi úszómúlt jól jön, de nem szükséges. Az 5,2 km-es táv célzott felkészüléssel minden kalandvágyó, úszni tudó ember számára leküzdhető. Ha mégis soknak érzi valaki elsőre a teljes távot, várják a 2,6 km-es Féltávval.

A klasszikus 5200 m-es Balaton-átúszás résztvevői a hagyományoknak megfelelően Révfülöpről, a kikötő melletti labdarúgópályáról rajtolnak és a balatonboglári Platán strandra érkeznek. Nyilvánvalóan ez a „nagyvad”, sokan minden évben eljönnek, hogy teljesítsék!

A még újoncnak számító, idén második alkalommal megrendezésre kerülő 2600 m-es távval azokra gondoltak, akik számára még túl sok lenne az 5,2 km-es táv, esetleg a jelenlegi körülmények miatt úgy érzik, hogy nem tudnának idén megfelelően felkészülni a hosszabb távra. A 2,6 km-es karika a balatonboglári Platán strandról indul és az 1300 méternél levő bójától kell visszaúszni a balatonboglári célig.

A sajtótájékoztatón Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője a következőket mondta: „Felelős vállalatként elkötelezettek vagyunk vásárlóink egészsége iránt, ezért hosszú évek óta azon dolgozunk, hogy felhívjuk a figyelmet a tudatos táplálkozásra, valamint a rendszeres -sportolásra, testmozgásra. Ezzel összhangban a 39. Lidl-Balaton-átúszáson is az egészség kerül majd fókuszba, ahol a különféle aktivitásokon keresztül kiemelt szerepet kapnak a kiváló hazai termékek.”


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS