Fogadalmat tettek a Tokióba készülő olimpikonjaink • Hetedhéthatár

Sport

Fogadalmat tettek a Tokióba készülő olimpikonjaink

A 85 éves hagyományokat folytatva, a tokiói játékok előtt fogadalmat tettek az olimpiára készülő magyar sportolók. A budapesti Millenáris Parkban található Nemzeti Táncszínházban rendezett 2021. július 1-i esti eseményen az úszó Késely Ajna és a sportlövő Péni István mondta elő az eskü szövegét.

Az ünnepségen Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrás-miniszter köszöntötte a résztvevőket. A táncosok és dobosok mellett fellépett Király Linda és Király Viktor is, valamint NUBU-divatbemutatóra is sor került.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke köszöntőjében kiemelte: ez egy páratlan olimpia lesz egy páratlan országban, már csak azért is, mert a szokottól eltérően páratlan évben rendezik meg, és amely előtt öt évig tartott az olimpiai ciklus. „Az olimpia elhalasztása siker, amelynek ára a rátok váró szigorú előírások betartása lesz” – utalt a koronavírus-járvány miatt Japánban bevezetett szigorú szabályokra a MOB-elnök. Arra is emlékeztette a megjelenteket, hogy most egy 85 éves hagyománynak tettek eleget a kijutott magyar sportolók, akik többen és több sportágban képviselik a magyar színeket, mint a korábbi három ötkarikás játékokon. „Vigyétek Magyarország jó hírét magatokkal” – zárta szavait a MOB első embere.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azt hangsúlyozta: egy nemzet világban elfoglalt helyét nemcsak földrajzi helye, népességszáma és gazdasága határozza meg, hanem a kultúrája vagy éppen a sporteredményei is. Felhívta arra a sportolók figyelmét, hogy Tokióban nem csupán önmagukat és társaikat képviselik, hanem az egész nemzetet. Azt kívánta nekik, hogy szívvel-lélekkel és tisztességgel versenyezzenek.

(Forrás: mob.hu)

Print Friendly, PDF & Email

HozzászólásokArchívum

Hozzászólások

DISQUS