Bűn és bűnhődés - Zsótér Sándor Pécsett rendez • Hetedhéthatár

Színház

Bűn és bűnhődés – Zsótér Sándor Pécsett rendez

Zsótér Sándor Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas rendező először dolgozik a Pécsi Nemzeti Színházban. Nagy várakozással tekint a pécsi közönség a 2022. március 5-i Nagyszínházi premierje elé. Nem pusztán Dosztojevszkijnek, az emberi lélek bonyolultságát, mélységeit és ellentmondásait kiválóan ábrázoló világhírű regénye miatt, hanem mert bár először rendezi a pécsi társulatot Zsótér, a korábbi években a POSzT jóvoltából több, díjakat is nyert rendezése sok pécsi színházbarát számára meghatározó élmény volt.

A Bűn és bűnhődés, egy brutális gyilkosság és az azt követő nyomozás története. Van-e olyan élethelyzet, amelyben az emberölés megoldás lehet? A válasz hiába a nyilvánvaló nem, Raszkolnyikov elköveti a bűntettet, melyet ha meg nem is bán, a tettét követő lázálmai, hallucinációi lesznek az ő büntetése. Vajon eljut-e a bűnhődésig?

Görög Imre és G. Beke Margit fordítását használva a színpadi szöveget is a rendező Zsótér Sándor írta. Két fontos vendéget láthatunk az előadásban a pécsi társulat kiválóságai mellett:  Lelkes Botondot, az SZFE színművész szakos egyetemi hallgatóját Raszkolnyikov szerepében, és a Katona József Színházból, majd a Krétakör Társulatból, később a Nemzeti Színházból emlékezetes alakításai és rendezései révén jól ismert Jászai Mari-díjas Rába Rolandot Szvidrigajlov és Porfirij szerepében. A díszlet Ambrus Mária Jászai Mari-díjas díszlettervező munkája, a jelmezeket pedig a szintén Jászai Mari-díjas Benedek Mari tervezte.

Az előadás színlapja, próbafotókkal ide kattintva érhető el.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS