Megemlékezés Trianon 102. évfordulóján a Pécs-Vasasi templomkertben • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Megemlékezés Trianon 102. évfordulóján a Pécs-Vasasi templomkertben

Amikor Trianon 100. évfordulóján elindult a Nemzeti Összetartozás Napja megemlékezés-sorozat, szerte a hazában, és határainkon túl szerte a világban számtalan helyen szerveztek emlékező rendezvényeket, és szerveztek 2022-ben is. A Pécs-Vasasi templomkertben fölállított emlékműnél ez évben is, most június 3-án 17 órai kezdettel került sor a Trianon-megemlékezésre, mégpedig az ottani jelentős, bányász-hagyományokon alapuló szervezet, a Vasasi Szent Borbála Egyesület szervezésében.

Minden évben kedves barátunk, Ruzsicsics Ferenc egyesületi elnök vezeti ezt a kegyeletes megemlékezést, most is ez történt. A 17 órai templomi harangzúgás adott jelet a kezdésre. A Vucseta László karnagy irányította Vasasi Bányász Fúvószenekar játszotta a Himnuszt, a megemlékezők pedig velük énekelték. Történelmi tárogató muzsika dr. Csajághy György tárogató művész előadásában, és pécsi fiatal mazsorettek bemutatója mellett Szenn Péter horvátországi református püspök és Hoppál Péter országgyűlési képviselő mondott tartalmas, elgondolkodtató ünnepi beszédet.

Ezt követően több városi és helyi szervezet helyezett el koszorút az emlékműnél, megkoronázván ezt a szép megemlékezést. A zenekar és a megjelentek a Székely Himnusz eléneklésével, eljátszásával zárták a rendezvényt. A díszőrséget adta, valamint a koszorúkat segített elhelyezni a Szabolcs Fejedelem Íjász és Lovas íjász Egyesület Ifjúsági Tagozata – a szervező Vasasi Szent Borbála Egyesület mellett.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS