Csodálat, ujjongás, vastaps… • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Csodálat, ujjongás, vastaps…

Csodálat, ujjongás, vastaps… Ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni a 38. Régi Zenei Napok hétfői koncertjét. Az est fellépője Béatrice Martin volt, aki az idei év csembaló mesterkurzus professzora is egyben. A művésznő hangversenye olyannyira sikerült jól, hogy a lelkes közönség kétszer is visszatapsolta őt.

A tegnapi napon elkezdődtek a mesterkurzusok is, a hallgatók találkozhattak professzoraikkal, megkaphatták első instrukciójukat a fejlődés érdekében. Az órák hangulata emelkedett, mind a tanárok, mind a diákok mosollyal az arcukon mélyülnek el a 17. századi francia barokk muzsika rejtelmeiben.

A váci Piarista Gimnázium jelenlegi „lakói” lázasan gyakorolnak egész nap, hogy július 9-én a Mesterkurzus zárókoncertjén kiemelkedő előadást tudjanak nyújtani, melyre szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt. A koncert délután 2-kor kezdődik a Piarista Gimnázium dísztermében, melynek megtekintése ingyenes.

Ugyanezen a napon a fesztivál zárókoncertjére kerül sor a Fehérek templomában este 8 órakor. A hangverseny előadói az Ensemble Les Surprises zenekara és kórusa, akik mellett olyan szólistákat köszönthet a közönség, mint Eugénie Lefebvre, Jehanne Amzal, Clément Debieuvre, François Joron, David Witczak, Etienne Bazola. Az est karmestere Louis-Noël Bestion de Camboulas.

Jegyek még kaphatók a www.jegymester.hu oldalon, illetve a koncert előtt a helyszínen.

A hangversenyt otthonról is követhetik, hiszen a Filharmónia Magyarország Facebook, Youtube és Vimeo oldalain élőben közvetítik.

A 38. Régi Zenei Napok a Filharmónia Magyarország és a Versailles-i Barokk Zenei Központ és a Haydneum közös szervezésében jött létre.

Print Friendly, PDF & Email

HozzászólásokArchívum

Hozzászólások

DISQUS