Egy város titkai • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Egy város titkai

2022. október 14-én tartják Kordos Szabolcs: Egy város titkai – Budapesti legendák – Legendás budapestiek című könyvének bemutatóját a Millenárison, a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár keretében. A szerzővel Rényi Ádám beszélget.

Kordos Szabolcs különleges fotókkal illusztrált új könyvében Budapest számos szegletének, épületének, ismert és ismeretlen helyének titkait tárja fel. Elvisz bennünket az Anker kupolájába, Pest híres és hírhedt mágnásainak palotájába, vagy éppen a Titanic-katasztrófa orvosának rendelőjébe. Bemutatja az eltűnt városrészeket, az egykor ünnepelt hírességek otthonait, és közben megismerjük azokat az embereket, sorsokat, történeteket, amelyek ezt a várost alakították.

Nem történelemkönyv ez, hanem vérbő, gyakran komikus, másszor tragikus privát kalandozás térben és időben. Megelevenedik a múlt, és megszólalnak a leszármazottak, a szakértők és a mai lakók. A könyv elolvasása után garantáltan nem tud majd végigsétálni úgy Budapest utcáin, hogy ne a város rejtvényeit keresse a homlokzatokon.

A kötet fotóit Huszár Dávid készítette.

Helyszín: Nemzeti Táncszínház
Időpont: 2022. október 14., 19:45

Facebook esemény


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS