Horváth Lóczi Judit kapta az idei MANK díjat • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Horváth Lóczi Judit kapta az idei MANK díjat

A Magyar Festészet Napja rendezvénysorozat évről évre népszerűsíti és ünnepli a kortárs magyar festészetet. Kapcsolódó programokkal nemcsak az ország határain belül lévő szervezetek és intézmények, de az egész Kárpát-medence művészeti közélete is részt vesz, közösen ünnepelve a hivatalosan október 18-ára kitűzött Magyar Festészet Napját.

Horváth Lóczi Judit a díjjal

Mára hagyománnyá vált, hogy a Vízivárosi Galéria őszi kínálatában helyet kap a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft Miniképek című kiállítása, ami 20×20 centiméteres munkákat sorakoztat fel.

A Magyar Festészet Napja programsorozat kiállítására idén október 6-án, csütörtökön került sor, ahol az elmúlt évekhez hasonlóan a MANK ismét díjat adott át egy tehetséges alkotónak. Horváth Lóczi Juditot érte a megtiszteltetés, hogy részesülhet a bruttó 200 ezer forintos támogatásban.

Juditnak nemrégiben izgalmas kiállítása nyílt a szentendrei ÚjMűhely Galériában. Ott látható képei az alapvető emberi értékekre, mint a hála, alázat és türelem hívják fel a figyelmet. A linkre kattintva a kiállítás online is megtekinthető.

A Miniképek kiállításra viszont teljesen más koncepciót, az emlékek feldolgozását választotta.

„A Motif Collection I. (Motívumgyűjtés I.) című munkát idén készítettem egy erdélyi művésztelepen. Az első napokban meglátogattuk a Haszmann Pál Múzeumot Csernátonban, ahol rengeteget fotóztam. Nagyon inspiráló volt a táj, a múzeumot gondozó család és a gyűjtemény is. Az egyik falon csak kályhacsempék voltak kiállítva, izgalmasabbnál izgalmasabb motívumokkal. Ezekből kiindulva készült a relief, amit egy, az emlékeimet feldolgozó sorozat első darabjának szánok” – mondta Horváth Lóczi Judit.

(Forrás: MANK Nonprofit Kft.)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS