Körterotika • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Körterotika

2022. november 11-én 19.00 órakor nyílik Körtvélyesi László fotóművész Köretrotika című kiállítása Pécsett, a Nick Galériában. A művész több évtizeddel ezelőtt készített ikonikus aktfotóiból kerül bemutatásra egy igazán perzselő válogatás. ( 16+)

A művész így ír a kiállításról: „Több mint harminc évvel ezelőtt kezdtem el fényképezni egy különös aktfotó sorozatot. Arra voltam kíváncsi, meddig lehet elmenni egy ilyen intimnek számító alkotási folyamatban és mi a határa az elkészült munkák nagy nyilvánosság előtti bemutatásának. Hamar kiderült, ha a modell és fotográfus szabadság foka hasonló, akkor a lehetőségek majdnem végtelenek. Így készült el a Körterotika-sorozat, amelynek első bemutatása a Parti Galériában történt 1993-ban. A képekből képeskönyv készült, Pinczehelyi Sándor szerkesztésében és tervezésében. Egy rövid válogatást a Fotóművészet nevű lap is bemutatott, melynek a nyilvánosságra került példányait központilag visszahívták, majd lefóliázva újra forgalomba helyezték. Az akkori cenzúra túl merésznek találta a fotográfiákat. A mostani, Nick Galériában történő újra bemutatással arra leszek kíváncsi, a legnemesebb fotográfiai képalkotással létrehozott képek milyen hatással lesznek a mai nézőkre, avagy mennyire állják ki az eltelt több évtizedes próbát. Őszinte kíváncsisággal várom a fogadtatásukat!” – Körtvélyesi László fotóművész, kortepan

A kiállítás a Pécsi Fotóhetek programsorozat keretein belül kerül megrendezésre.
A kiállításmegnyitón köszöntőt mond Schreck Mo fotóművész, a Pécsi Fotóhetek szervezője.
A kiállítást Kassai Petronella ajánlja a látogatók figyelmébe.
A Nick tömb felújítási munkálatai miatt ideiglenesen a Széchenyi téri bejáraton keresztül lehet megközelíteni a galériát.

Facebook esemény

 


HozzászólásokArchívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS