A Pécsi Harmadik Színház januári műsora • Hetedhéthatár

Színház

A Pécsi Harmadik Színház januári műsora

Nagy érdeklődés mellett mutatta be 2022. december 13-án a Pécsi Harmadik Színház Spiró György Csirkefej című drámáját a Jászai-díjas Vincze János rendezésében, 34 évvel azután, hogy először színpadra vitte Pécsett Spiró elementáris erejű alkotását. A Kossuth-díjas író drámája több mint három évtized múltán sem veszített aktualitásából.

Az előadás kapcsán a kritikusok véleménye is egybehangzóan elismerő. Balogh Robert szerint „Vincze János bebizonyította, hogy Spiró György klasszikussá vált szövege ma is működik, sőt megrázóan kegyetlen előadás született”. A sokat látott és rendszeresen publikáló fővárosi kritikus, dr. Cseh Andrea Izabella így fogalmazott a bemutató után: „Nehezen álltam fel a székből, megrázott, amit végignéztem, átélhettem. Nemcsak engem; több száz néző csendben, suttogva, minden tülekedés nélkül hagyta el a Pécsi Harmadik Színházat, felfogta, hogy valami kivételes résztvevője lehetett. És ez azért is nagy csoda, mert a zömük középiskolás volt, és eszükben nem volt idétlenül viselkedni, vihogni vagy villogni, a Vincze-csapat talán egy életre színházba járókká tette őket.”

Bacskó Tünde, Tatai Gergő, László Csaba, Tamás Éva, Bánky Gábor, Frank Ildikó, Fischer Norbert, Götz Attila, Bera Márk, Hollósi Orsolya, Somogyi Bianka és Zengő Ágnes játékában legközelebb 2023. január 14-én, szombaton délután 3 órakor elevenedik meg a nagyszínpadon Spiró György drámája. A képen az előadás egyik jelenete látható.

A könnyed szórakozásra vágyóknak Moravetz Levente rendezésében két zenés vígjáték is önfeledt perceket ígér: az Örömlányok végnapjai és az Örök a szerelem – előbbi Fodor Zsóka, Dévényi Ildikó, Fábián Anita és Szőke Zoltán főszereplésével január 15-én 15.00 órakor, utóbbi pedig a Barátok közt két sztárjának, Fodor Zsókának és Várkonyi Andrásnak a jutalomjátékaként január 22-én, vasárnap 15.00 órakor.

Moravetz Levente vadonatúj, Közjegyző az emeleten című vígjátékát nemrég mutatta be a teátrum hatalmas sikerrel, az író saját rendezésében. A tévés sorozatok rajongói számára igazi csemegét ígér ez a produkció, hisz főszereplői között találjuk Suhajda Dánielt, Madár Veronikát, Szőke Zoltánt és Gyebnár Csekkát is. Biztosak lehetnek abban, hogy félreértésből és poénokból nem lesz hiány! Januárban három alkalommal: 27-én, pénteken este 7 órakor; másnap, 28-án, szombaton pedig délután 3 és este 7 órakor lesz műsoron az előadás.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS