Kérdeztem és ismét válaszoltak • Hetedhéthatár

Asztaltársaság

Kérdeztem és ismét válaszoltak

A Szegedi Közéleti Kávéház következő estjének vendége lesz barátunk és szerzőtársunk Szarvas István. A program témája az interjúkészítés, a szerző tudósokkal, művészekkel, sportolókkal, politikusokkal készített interjúi, a beszélgetések háttere, műhelytitkai.

Előadó: Szarvas István mérnök, újságíró, író
Irodalmi közreműködő: Bullás Mária ikon- és üvegfestő, költő
Technikai közreműködő: Kecskeméti Tibor mérnök, informatikus (képek szerkesztése)
Házigazda: dr. Nagy Ferenc szakközgazdász (képanyag összeállítása)
Időpont: 2023. május 2-án kedden 17 órakor
Helyszín: Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár Szeged, Alagsori klubhelyiség (6720 Szeged, Dóm tér 1-4)

Nagyon kevés újságírói műfaj kíván annyi írói eszközt, mint az interjú, ehhez már írói alkat, írói tehetség kell”

(Ruffy Péter Pulitzer-emlékdíjas (1991) erdélyi magyar újságíró)


Szarvas István az interjú műfajával vonul be 2008-ban a modern újságírás szakterületére. Kommunikációs csúcskészsége bőven teljesít a hagyományos sajtó,- és blogfelületen. Kiválóságát egy évtized válogatott interjú gyűjteményével fémjelzi, melyet sorozatban még 7 kötete követ.
A mostani 8. kötet mintegy megkoronázza egy hosszú életút alkotását a jelenkori friss ügyek tárgyalásával. Alanyait empátiával tereli, manipuláció mentesen irányítja, élményeiket bizalmi légkörben átfogóan feltárja és a jelenségek összefüggéseit elemzi.
Megbízhatóan kerüli a kételkedést okozó buktatókat. Bölcseleti megközelítéssel rögzíti a témát, kerek történetet alakít hősökkel, barátokkal. Büszkén vállalja hovatartozását a szórványsorba kényszerült egyetemes magyarsággal mintegy 30 sorozatos könyvbemutatóval Budapesten többek között a Magyar Tudományos Akadémián és a Petőfi Irodalmi Múzeumban, Pécsett, Szegeden kétszer, Gyöngyösön, Egerben, Szarvason; majd rendkívül nehéz időkben is a nemzet megmaradását szolgálva, ide illeszti szórvány gondjainkat a Kárpát-medencében és a nagyvilágban bevonva a határokon túli tömegtájékoztatást Szabadkán, Stockholmban és Montrealban.
Jó és élvezetes olvasást kívánok
!”

(dr. vitéz Békássy N. Albert svédországi gyermekonkológus emeritus professzor bevezető gondolatai a kötethez)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS