Hetedhéthatár | Dr. Hernádi László Mihály
Szerzői archívum

Dr. Hernádi László Mihály

Dr. Hernádi László Mihály írásai: 194
Dr. Hernádi László Mihály

Mondások – 64.,  Rommel – Sainte-Beuve

Rommel, Ervin – Ne harcolj, ha semmit nem nyersz a győzelemmel! / Rotterdami Erasmus – A hülyék véleménye irányítja a legfontosabb és a legjelentéktelenebb dolgokat egyaránt.

Baráti érdeklődés

Egy gazda portájának kerítésén a közismert Harapós kutya képe mellett a következő kiegészítő felirat olvasható:
A kutyám 5 másodperc alatt gyorsul 50 km/órás sebességre. És ön?

Mondások – 63.,  Rivarol – Rollenhagen

Rivarol, Antoine de – A fukarságnak nem jut más a maga kincséből, mint az a félelem, hogy elveszíti. A filozófus inkább anatómus, mint orvos: boncol, de nem gyógyít. / Rodin, Auguste – A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg.

Egyenes vélemény

– Tegnap aztán megmondtam a feleségemnek, hogy mi a véleményem róla.
– Igazad van. És mit értél el?
– Nagy nehezen az ajtót…

Mondások – 62.,  Renard – Rilke

Renard, Jules – Amikor már semmire sem számíthatunk, mindenre kell számítanunk. Akkor sem vagyok őszinte, amikor beismerem, hogy nem vagyok őszinte. / Rey, Étienne – A szegénység és gazdagság többnyire nem pénz, hanem jellem kérdése.

Nézőpont kérdése

Nézőpont kérdése – Én vagyok az első férfi, aki nálad alszik? – Ha csak aludni akarsz, akkor igen…
Reggeli társalgás – Szívem, ne haragudj, hogy az éjjel részegen, betört pofával jöttem haza…

Mondások – 61.,  Pulszky – Remarque

Pulszky Ferenc – Soha ország pénzét jobban kamatolni nem látja, mint mellyet műgyűjteményekre fordít. / Püthagorasz – Ne tégy soha semmit mással, amiért gyalázat érhet, még titkokban sem, mert a szemérem önmagad előtt még inkább kötelez.

Éjszakai látogató

Éjszaka a férj felkelti a feleségét: – Ébredj, egy férfi járkál a lakásunkban! Az asszony felsóhajt: – Na végre! / Pontosság –
Tasziló gróf különleges kívánsággal állított be az orvoshoz. – Doktoh úh kéhem, engem tessék kihehéhni.

Mondások – 60.,  Poe – Proust

Poe, Edgar Allan – Mert a teknősbéka biztosan jár a lábán, ok ez arra, hogy szárnyát szegjék a sasnak? – Nem a tudásban van a boldogság, hanem a tudás megszerzésében. / Prohászka Ottokár – Szeress, és jobb lesz a világ.

Nem mindegy!

A lóversenypályán Kohn észreveszi, hogy egy katolikus pap belopakodik az istállóba, és megáldja az egyik lovat. Csodálkozva látja, hogy a következő futamot az addig esélytelennek tartott ló toronymagasan megnyeri.

Mondások – 59.,  Platón – Plautus

Platón – Mindenki azzal törődik legjobban, amit éppen szeret. Az írás szegényes dolog az eleven szóhoz képest. Könnyebb kérdezni, mint felelni. A játékban egy óra alatt alaposabban megismerünk valakit, mint…

Közbeszólás

A nőgyógyász előadást tart rengeteg nő előtt: – A kemény pénisztől méhrákot lehet kapni néhány éven belül. Mire az egyik nő közbeszól:

Mondások – 58.,  Petrunius – Pittakosz

Petrunius – Ahol egyszer sas voltál, oda ne menj vissza verébnek. / Pilinszky János – Minden tetőről látni a napot. / Phaedrusz – Király se lennék ott, ahol nem vagyok szabad.

 Különös belépő a vizsgára

Egy Állatrendszertani Tanszék egyik adjunktusa kitalált két változatot, hogyan szerezhet a diák belépőt egy-egy vizsgára. Még utólag visszatekintve is meglehetősen kemény megoldás, ami nem aratott osztatlan sikert a diákok körében.

Mondások – 57.,  Pausztovszkij – Petőfi

Pausztovszkij, Konsztantyin – A boldog napokra várakozás néha jobb, mint maga a beteljesedett boldogság. / Pavlenko, Pjotr – Az életet nem azok a napok jelentik, amelyek elmúltak, hanem azok, amelyekre emlékezünk.Archívum

Facebook