Hetedhéthatár | Dr. Hernádi László Mihály
Szerzői archívum

Dr. Hernádi László Mihály

Dr. Hernádi László Mihály írásai: 189
Dr. Hernádi László Mihály

Nézőpont kérdése

Nézőpont kérdése – Én vagyok az első férfi, aki nálad alszik? – Ha csak aludni akarsz, akkor igen…
Reggeli társalgás – Szívem, ne haragudj, hogy az éjjel részegen, betört pofával jöttem haza…

Mondások – 61.,  Pulszky – Remarque

Pulszky Ferenc – Soha ország pénzét jobban kamatolni nem látja, mint mellyet műgyűjteményekre fordít. / Püthagorasz – Ne tégy soha semmit mással, amiért gyalázat érhet, még titkokban sem, mert a szemérem önmagad előtt még inkább kötelez.

Éjszakai látogató

Éjszaka a férj felkelti a feleségét: – Ébredj, egy férfi járkál a lakásunkban! Az asszony felsóhajt: – Na végre! / Pontosság –
Tasziló gróf különleges kívánsággal állított be az orvoshoz. – Doktoh úh kéhem, engem tessék kihehéhni.

Mondások – 60.,  Poe – Proust

Poe, Edgar Allan – Mert a teknősbéka biztosan jár a lábán, ok ez arra, hogy szárnyát szegjék a sasnak? – Nem a tudásban van a boldogság, hanem a tudás megszerzésében. / Prohászka Ottokár – Szeress, és jobb lesz a világ.

Nem mindegy!

A lóversenypályán Kohn észreveszi, hogy egy katolikus pap belopakodik az istállóba, és megáldja az egyik lovat. Csodálkozva látja, hogy a következő futamot az addig esélytelennek tartott ló toronymagasan megnyeri.

Mondások – 59.,  Platón – Plautus

Platón – Mindenki azzal törődik legjobban, amit éppen szeret. Az írás szegényes dolog az eleven szóhoz képest. Könnyebb kérdezni, mint felelni. A játékban egy óra alatt alaposabban megismerünk valakit, mint…

Közbeszólás

A nőgyógyász előadást tart rengeteg nő előtt: – A kemény pénisztől méhrákot lehet kapni néhány éven belül. Mire az egyik nő közbeszól:

Mondások – 58.,  Petrunius – Pittakosz

Petrunius – Ahol egyszer sas voltál, oda ne menj vissza verébnek. / Pilinszky János – Minden tetőről látni a napot. / Phaedrusz – Király se lennék ott, ahol nem vagyok szabad.

 Különös belépő a vizsgára

Egy Állatrendszertani Tanszék egyik adjunktusa kitalált két változatot, hogyan szerezhet a diák belépőt egy-egy vizsgára. Még utólag visszatekintve is meglehetősen kemény megoldás, ami nem aratott osztatlan sikert a diákok körében.

Mondások – 57.,  Pausztovszkij – Petőfi

Pausztovszkij, Konsztantyin – A boldog napokra várakozás néha jobb, mint maga a beteljesedett boldogság. / Pavlenko, Pjotr – Az életet nem azok a napok jelentik, amelyek elmúltak, hanem azok, amelyekre emlékezünk.

Kollokvium

Takarmányozástanból vizsgázott az állatorvos hallgató. Húzott egy tételt: zöld ugar. Gőze sem volt a kérdéshez. A professzor bíztatta, hogy húzzon egy másik tételt. A hallgató húzott egy másikat: fekete ugar. Gőze sem volt ehhez sem.

Mondások – 56.,  Örkény – Paszternak

Örkény István – Az ember nem annyi, amennyi, hanem annyi, amennyi tőle kitelik. – Sokszor tűnődtem: vajon meddig remél az ember? Most már tudom: az utolsó pillanatig. / Palme, Olaf – Ha egy nép a gazdasági jólétét többre becsüli, mint a szabadságát, előbb-utóbb mind a kettőt el fogja veszíteni.

Menjen csak, bátyám!

János bácsi Budapestre készülődött. A helybéli ivóban is sokat tépelődött azon, hogy ugye régebben könnyebb volt, mert kint volt a piros lámpa, de manapság hogyan fogja megtalálni azokat a nőket? A többiek nyugtatgatták.

Mondások – 55.,  Orton – Ovidius

Orwell, George – Ötven évesen mindenkinek olyan arca van, amilyet megérdemel. / Osvát Ernő – A nagy dolgokon való bánkódás az élet egyik szépsége. / Ottlik Géza – A világhoz nem alkalmazkodni kell, hanem csinálni….

Fő az éberség

A paraszt bácsi Budapesten elvetődött a Szabadság-szoborhoz. Látta ám, hogy ott posztolt egy géppisztolyos rendőr. Megkérdezte tőle: – A rendőr elvtárs miért áll itt? – Én, őrzöm a szobrot. – Ugyan minek kell ezt a böhönc nagy szobrot őrizni?Archívum

Facebook