Dr. Hernádi László Mihály, Author at Hetedhéthatár
Szerzői archívum

Dr. Hernádi László Mihály

Dr. Hernádi László Mihály írásai: 385
Dr. Hernádi László Mihály

Kaleidoszkóp – 55.

A nagyotmondás ellenszere
A nagyotmondás legjobb ellenszere a nagyothallás.

Szállodai panasz
Egy olcsó szálloda recepcióján panaszkodik a vendég: – A szobámban két egér kergetőzik!

Kaleidoszkóp – 54.

Stílusos
– Mi a különbség a teológus és a geológus között?
– ???
– Ég és föld.

Pszichiáternél
– Mikor veszekedtek először a férjével, asszonyom?

Kaleidoszkóp – 53.

Elmegyógyintézeti felirat – Ha bolondnak tart a világ, gyere hozzánk! Mi mindent elhiszünk neked.
Meglepetés – A feleség hazaér vidékről, és látja, hogy a férje a konyhában sürgölődik. Az étkezőasztal szépen megterítve két személyre.

Kaleidoszkóp – 52.

Prof. Dr. Csákvári Béla – A tanár úr az ELTE Természettudományi Karának szervetlen kémia professzora volt. Mellesleg hatalmas Fradi-drukker. De annyira, hogy ruházatának állandó két tagja; a fehér ing és a zöld nyakkendő. 1963-ban kezdtem az egyetemet biológia-könyvtár szakon.

Kaleidoszkóp – 51.

2007 tavaszán Veszprémben összefutottam a volt zirci társaságunk egyik oszlopos tagjával. Beszélgetésünk közben kiderült, hogy a tagok minden évben találkoznak Huszárokelőpusztán, augusztus utolsó hétvégéjén. Hívott, menjek én is. Mivel szerettem volna találkozni sok kedves ismerősömmel.

Kaleidoszkóp – 50.

Az Amerikából származó burgonyabogár (Leptinotarsa decemlineata, más néven krumplibogár vagy kolorádóbogár) az 1950-es évek elején hazánkban is vészes gyorsasággal terjedni kezdett. Amikor még a mi vidékünkön ritkaságszámba ment, a kijelölt helyen adhattuk le a begyűjtött bogarakat.

Kaleidoszkóp – 49.

1940. március 5-én írta alá Sztálin azt a halállistát, aminek alapján az NKVD, a szovjet belügyi népbiztosság pribékjei öt különböző helyszínen mintegy 26 ezer lengyel értelmiségit, tartalékos tisztet végeztek ki. Köztük volt egy magyar áldozat is: Korompay Emánuel Aladár.

Kaleidoszkóp – 48.

Levél a Dnyepertől – Csetényben, a házunkhoz közel, a bakonyoszlopi elágazó mellett a Budapest–Zirc országút alatt átereszt építettek. Ez idő alatt az építési területet éjszakára kivilágították petróleumlámpával, és őrséget szerveztek. Természetesen nekünk azonnal ott volt a helyünk.

Kaleidoszkóp – 47.

Egy szépasszony összeverve állít be az orvoshoz.
– Mi történt?
– Csúnyán összevert a férjem!
– De hiszen úgy tudtam, hogy elutazott.

Kaleidoszkóp – 46.

Öcsém 1967-ben kezdte a könyvtár-népművelő szakot a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán. Mikor a kezdés után első alkalommal jött Zircre, egy közös ismerőstől érdeklődött. – Hol laknak Laciék? – A Patkóban – volt a rövid, ám kissé meghökkentő válasz.

Kaleidoszkóp – 45.

1948 tavaszától Budapesten, a Veres Pálné utcában laktunk. Igyekeztem minél előbb földeríteni közvetlen környezetemet. A II. Világifjúsági Találkozót Budapesten tartották 1949. augusztus 14-től augusztus 28-ig. Éppen a nyitónapon kalandoztam el a Dimitrov térig (ma és 1949 előtt Fővám tér).

Kaleidoszkóp – 44.

Az MTA Lexikon Szerkesztősége igazgatójának legendás lexikális tudása volt. Erről személyesen is meggyőződhettem. Dr. Viczián János, kedves kollégám közvetítésével különmunkát kaptam a szerkesztőségtől. Dr. Kicsi Sándorral először ekkor találkoztam személyesen.

Kaleidoszkóp – 43.

Ádám heverészik a Paradicsomban, egyszer csak megkérdi:
– Uram, mi az a szex?
– Eredj Évához, majd tőle megtudod! – hangzik a válasz.

Kaleidoszkóp – 42.

– Miért sírsz Pistike?
– Az apuuu!…Rácsapott az ujjára a kalapáccsal és… és…
– De kisfiam, emiatt neked nem kellene így ordítanod!

Kaleidoszkóp – 41.

Kritika
– Jó napot asszonyom… A zongorahangoló vagyok!
– És? Ki hívta magát?
– A szomszédok!Archívum

Hirdetés