Hetedhéthatár | Dr. Hernádi László Mihály
Szerzői archívum

Dr. Hernádi László Mihály

Dr. Hernádi László Mihály írásai: 181
Dr. Hernádi László Mihály

 Különös belépő a vizsgára

Egy Állatrendszertani Tanszék egyik adjunktusa kitalált két változatot, hogyan szerezhet a diák belépőt egy-egy vizsgára. Még utólag visszatekintve is meglehetősen kemény megoldás, ami nem aratott osztatlan sikert a diákok körében.

Mondások – 57.,  Pausztovszkij – Petőfi

Pausztovszkij, Konsztantyin – A boldog napokra várakozás néha jobb, mint maga a beteljesedett boldogság. / Pavlenko, Pjotr – Az életet nem azok a napok jelentik, amelyek elmúltak, hanem azok, amelyekre emlékezünk.

Kollokvium

Takarmányozástanból vizsgázott az állatorvos hallgató. Húzott egy tételt: zöld ugar. Gőze sem volt a kérdéshez. A professzor bíztatta, hogy húzzon egy másik tételt. A hallgató húzott egy másikat: fekete ugar. Gőze sem volt ehhez sem.

Mondások – 56.,  Örkény – Paszternak

Örkény István – Az ember nem annyi, amennyi, hanem annyi, amennyi tőle kitelik. – Sokszor tűnődtem: vajon meddig remél az ember? Most már tudom: az utolsó pillanatig. / Palme, Olaf – Ha egy nép a gazdasági jólétét többre becsüli, mint a szabadságát, előbb-utóbb mind a kettőt el fogja veszíteni.

Menjen csak, bátyám!

János bácsi Budapestre készülődött. A helybéli ivóban is sokat tépelődött azon, hogy ugye régebben könnyebb volt, mert kint volt a piros lámpa, de manapság hogyan fogja megtalálni azokat a nőket? A többiek nyugtatgatták.

Mondások – 55.,  Orton – Ovidius

Orwell, George – Ötven évesen mindenkinek olyan arca van, amilyet megérdemel. / Osvát Ernő – A nagy dolgokon való bánkódás az élet egyik szépsége. / Ottlik Géza – A világhoz nem alkalmazkodni kell, hanem csinálni….

Fő az éberség

A paraszt bácsi Budapesten elvetődött a Szabadság-szoborhoz. Látta ám, hogy ott posztolt egy géppisztolyos rendőr. Megkérdezte tőle: – A rendőr elvtárs miért áll itt? – Én, őrzöm a szobrot. – Ugyan minek kell ezt a böhönc nagy szobrot őrizni?

Mondások – 54.,  Nietzsche – Orben

Nem az rendített meg engem, hogy hazudtál nekem, hanem hogy többé nem hiszek neked. / Kevés az olyan ember, aki ha kifogy a társalgás anyagából, ne szolgáltatná ki jó barátai titkos ügyeit.

Ideggyógyásznál

Az ideggyógyász csöngetésre ajtót nyitott. Vele szemben ott állt egy férfi, aki kétségbeesetten dobálta magáról a képzeletbeli állatokat.

Mondások – 53.,  Murphy – Nichols

Murphy, Josepf – A lélek békéje nélkül nincs boldogság. / Napóleon, Bonaparte – A nagy emberek meteorok: felemésztik önmagukat, hogy fénnyel árasszák el a világot.

Stoppolás

Stoppolt egy fiatalember. Megállt egy Mercedes. Idősebb házaspár ült elöl, ő beszállt hátra. Kényelmesen elhelyezkedett. Nézelődött körbe-körbe, majd tekintete rámeredt a kilométeróra egyre meredekebbre kúszó mutatójára.

Mondások – 52.,  Montagne – Móricz

Montagne, Michel – Céltalan hajósnak nem kedvez a szél. / Montesquieu, Charles-Louis – Ami egy szónoknál mélységben hiányzik, azt hosszúságban pótolja.

Első látogatás

A rendőrnek szólnak a kórházból, hogy megszületett a fia, mehet be, megnézni a gyereket. Az újszülött osztályon az első ajtóra az van kiírva, hogy Szépek és okosok. Hát természetes, hogy az ő fia, Rezsőke csak itt lehet.

Mondások – 51.,  Mikes – Mohamed

Barátságban egy kis veszekedés olyan, mint az étekben a bors. / Mindenki tudja, hogy tévedhet, mégis kevesen tartják szükségesnek, hogy óvintézkedéseket tegyenek ez ellen…

Érdeklődik az orvos

János bácsi panaszkodott az orvosnál, hogy nagyon köhög. Az orvos igen szórakozott, véletlenül felírt neki egy hashajtót. Másnap ment az orvos a fekvőbetegekhez, mikor megpillantja János bácsit.Archívum

Facebook