Szarvas Viktor, Author at Hetedhéthatár
Szerzői archívum

Szarvas Viktor

Szarvas Viktor írásai: 7

Dr. Mészáros János: 2023-ban is eredményesek voltak az olimpián kívüli sportágak kiválóságai

A 62 szövetséget képviselő sportköztestület 2024. február 28-án a Budapest Marriott Hotelben tartott gáláján 37 szövetség 64 sportolója vette át díját a 2023-ban nyújtott kiemelkedő sportteljesítményéért.

Balogh Gábor: A magyar öttusa élsport idei legfontosabb feladata az eredményes párizsi olimpiai szereplés

Tavaly decemberben Balogh Gábor személyében új elnök került a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) élére. A sportág korábbi jeles képviselője megújulást és átfogó reformokat vetített előre, amelyet 2024. első versenyére készülve immár konkretizálni is tudott. Az Olimpia évében egyrészt az eredményes szereplés, emellett a sportág megújítása és a Szövetség munkájának új alapokra helyezése egyaránt kiemelt feladat.

Szöllősi György lett az európai vezető sportlapokat tömörítő szervezet, az Európai Sport Média (ESM) szakmai szervezet egyik alelnöke

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője lett az európai vezető sportlapokat tömörítő szervezet, az Európai Sport Média (ESM) szakmai szervezet egyik alelnöke. Rainer Holzschuh, a vezető német sportlap, a Kicker legendás főszerkesztő-igazgatójának 2021-ben bekövetkezett halála után egyfajta generációváltás zajlik az európai sportújságok 1989-ben, Barcelonában alapított szervezete, az ESM (European Sports Magazines, majd European Sports Media) élén, immár a Nemzeti Sport részvételével.

Világklasszis sportolók vehettek át díjat a MEFS Gáláján 

Az Uránia Filmszínházban megrendezett eseményen a világversenyeken kitűnően szereplő egyetemistákat díjazták. Így például a kajakos Lucz Anna (Budapesti Gazdasági Egyetem), az úszó Milák Kristóf (Edutus Egyetem), a vívó Pusztai Liza (Eötvös Loránd Tudományegyetem), az úszó és életmentő Verrasztó Evelyn (Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem) és az uszonyosúszó Senánszky Petra (Debreceni Egyetem) érdemelte ki – többek között – az Év Egyetemi Sportolója díjat. 

Az Év Sportolói a Nemzeti Versenysport Szövetségnél

Megtartotta Budapesten 2020. február 13-án hagyományos évértékelővel egybekötött Év Sportolója díjátadó ünnepségét a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ). A szervezet 39 sportági szövetség 59 kiválóságának adott át elismerést, amelyet a 2019-ben nyújtott teljesítményeikkel érdemeltek ki a sportemberek.

Budapest sakkolimpiai pályázata bemutatkozott a világ sportújságíróinak

A sakk színesebb, mint gondolnád – ez a szlogenje Budapest 2024-es sakkolimpiai pályázatának, amelyet Szabó László, a magyar szövetség elnöke és a kétszeres sakkolimpiai bajnok Polgár Zsófia ismertetett a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) 83. kongresszusának keretében szerdán a magyar fővárosban.

Megtudtuk a 62. Év sportolója TOP 3 jelöltjei nevét

A férfiaknál Liu Shaolin Sándor, Michelisz Norbert és Milák Kristóf, a nőknél pedig Csipes Tamara, Hosszú Katinka és Kapás Boglárka került a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) 62. alkalommal kiírt Év sportolója-szavazásán.Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS