CBR - München • Hetedhéthatár

Napi aktuál

CBR – München

Február 14. és 23. között tartották a bajor fővárosban, immáron 34. alkalommal Németország egyik legjelentősebb turisztikai szakvásárát, a CBR-t. A vásár méreteit jellemzik a következő számok: 1200 kiállító a világ 65 országából, a kiállítást a nyitva tartás 9 napja alatt kereken 160 ezer látogató tekintette meg.

A magyar stand

A vásáron a Magyar Turizmus Rt. közel 300 négyzetméteres standon jelent meg. Az ajánlatok mellett a látogatók ízelítőt kaphattak hazánk gasztronómiájából, valamint zenei hagyományaiból is – a stand mellett kialakított étterem állandóan zsúfolásig tele volt vendégekkel, a népzenei és táncos produkciók rengeteg érdeklődőt vonzottak a standhoz.

A dél-dunántúli régió két kiállítóval képviseltette magát a vásáron: egyrészt a Regionális Marketing Igazgatóság (informátorként e sorok írója, Komlós Attila marketing menedzser segített az érdeklődőknek), másrészt Harkány Város Önkormányzatának Tourinform Irodája. A látogatók túlnyomó része a középkorú és az idősebb korosztályból került ki. A régió turisztikai kínálatából leginkább a természethez kapcsolódó ajánlatok iránt mutatkozott érdeklődés – a kempingek, a kerékpáros túralehetőségek, természeti értékek keltették fel a látogatók kíváncsiságát. Szintén jelentős érdeklődés mutatkozott a termálfürdők, ezen belül a kempinggel is rendelkező fürdők iránt. Pécs városáról a világörökség-helyszínek mellett többen a múzeumok felől érdeklődtek.

A vásáron megrendezett magyar sajtótájékoztató keretében jelentős németországi utazásszervező cégek magyarországi ajánlatait tartalmazó kiadványait ismerhették meg a szakmai újságok munkatársai. A kiadványok megjelenése fontos mérföldkő a két ország közötti szakmai kapcsolatok terén, hiszen ez az első alkalom, hogy olyan jelentős utazásszervezők állítottak össze önálló Magyarország-katalógust, mint a Neckermann, a FitReisen, vagy a DerTour. Szintén a sajtótájékoztatón került sor annak a megállapodásnak az aláírására, melynek értelmében Magyarország a következő évi CBR díszvendége lesz. Az aktus annak az együttműködés-sorozatnak a részét képezi, amely szerint összesen 12 németországi vásáron lesz hazánk díszvendég (Aachen, Bréma, Erfurt, Berlin, Lipcse, Köln – 2003-nyarán illetve őszén; Mannheim, Stuttgart, Karlsruhe, Hamburg, München, Bréma – 2004 tavaszán).

(A szerző felvétele)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS