Minőségi programdömping a III. Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Minőségi programdömping a III. Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon

2012. augusztus 14-20. között újra változatos és minőségi programok színesítik a hazai, legnagyobb klasszikus zenei fesztivál kínálatát. A programok között találhatók kiállítások, műismertetők, cigányzenekari, gospel és könnyűzenei koncertek és egy filmklub is.

Az évi tizenötezer helyszíni érdeklődőt és 70-80 millió rádióhallgatót vonzó Kaposfest idén harmadszorra kerül megrendezésre Kokas Katalin művészeti vezető és Bolyki György fesztiváligazgató munkájának köszönhetően. A fesztivál 14 világszínvonalú kamarazenei koncertjére egy hónap alatt elfogytak a bérletek, és az augusztusi kezdés előtt már alig lehet jegyeket vásárolni. A sikerhez az is hozzájárul, hogy olyan komolyzenei művészek lépnek fel a Szivárvány Kultúrpalota színpadán, mint Kocsis Zoltán, Ivry Gitlis, Kelemen Barnabás, Alina Ibragimova és Jonathan Cohen. Sokan közülük már korábban is jártak a fesztiválon, és annyira jól érezték magukat, hogy több évtizedes rangos fesztiválok helyett a Kaposfestet választották.

A klasszikus zenei programot több, magas minőségű esemény színesíti. Több kiállítás is nyílik egy időben a fesztivál koncertjeivel. Köztük található az Esterházy műkincsek eddig még sehol be nem mutatott anyaga, Juan Gyenes fotóművész képei, valamint egy kortárs kiállítás. A Kortársak című tárlat 22 alkotása közül 11 meghívott, nagynevű festő munkáiból, 11 pedig nyilvános pályázat útján bekerülő alkotásokból áll. A kiállítást Sturcz János művészettörténész állítja össze. Ennek célja, hogy a kortárs festészetet közelebb hozza a közönségéhez, akiknek a művek megértéséhez több fogódzót is kívánnak adni a szervezőt.

A többi kiegészítő program között megtalálhatók Réz András zenés filmklubjai és a napi koncertek előtt látogatható műismertetők. A zenei programot kiegészítendő Oláh Ernő cigányzenekarát, a Bolyki Soul&Gospel Kórus és a Holdviola koncertjét látogathatják az érdeklődők.

A Kaposfest harmadik évébe lépve, folyamatos változás mellett elérte azt, hogy a hazai koncertlátogató és szakmai közönség várja az augusztusi eseményt és valóban hisznek a fesztivál szlogenében, amely az élvezet szabadságát ígéri mindenki számára, aki ellátogat Kaposvárra augusztus 14-20 között.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS