Sikerrel zárult az Ördögkatlan Fesztivál • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Sikerrel zárult az Ördögkatlan Fesztivál

Egy Kiss Erzsi Zene Palkonyán

Sikerrel zárt az Ördögkatlan Fesztivál, amelynek öt napja alatt 350 programot rendeztek, amelyekre mintegy 40 ezren voltak kíváncsiak. A négy kis baranyai faluban – Nagyharsányban, Kisharsányban, Palkonyán és az újonnan csatlakozott Beremenden – komoly- és könnyűzenei, dzsessz, világ- és népzenei koncertek, színházi előadások, filmek, irodalmi estek, kiállítások, családi programok, táncházak, workshopok és óriási bulik várták a katlanozókat, de fürdőzés, túrák, finomságok és jó borok is hozzájárultak a tartalmas időtöltéshez.

Takáts Eszter koncertje Nagyharsányban

A szervezők szerint a legkülönlegesebb esemény az új beremendi helyszín éjszakai komolyzenei koncertje volt: több mint 3 ezer ember hallgatta Mozart Requiemjét, amelyet Dinyés Dániel zenei vezető irányításával Kolonics Klára, Szolnoki Apollónia, Horváth István, Cseh Antal és az Á la cARTe kórus, valamint a Hungarian Studio Orchestra szólaltatott meg.

A fesztivál szervezői és résztvevői számára fontos, hogy élő kapcsolatot ápoljanak a falvak lakóival és figyelmet fordítsanak a hely történetére-történelmére, hagyományaira.

Idén egy csapat színész rendhagyó, bohózatba illő idegenvezetésre izgalmas helytörténeti performansszal, a Faluturistákkal készült. Nagyharsány és környékének története Várnagy Kinga, Ács Norbert, Köles Ferenc, Matta Lóránt és Ottlik Ádám előadásában elevenedett meg.

Faluturisták Nagyharsányban

Az összművészeti fesztivál zenei programja Érdi Tamástól a Roma Hungaricumon és Alexander Balanescun át a Wombo Orchestráig és a Punnany Massifig rengeteg műfajt és fellépőt sorakoztatott fel.

A tornatermi színházi programok között szerepelt Nagy József világhírű Woyzeckje, Pintér Béla és Társulata Parasztoperája vagy a Szabadkai Népszínház előadása. A színházi programok a k2 Színháztól a Debreceni Csokonai Színházig számos független és kőszínházi előadást, sőt cirkuszt is kínáltak a fesztiválozóknak.

(Forrás: MTI, fotók: Komlós Attila)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS