A négyszeres világbajnok holland Chardon világkupa-címvédőként, klasszishoz méltón dupla hibátlan pályával nyerte meg az OTP Bank díját • Hetedhéthatár

Sport

A négyszeres világbajnok holland Chardon világkupa-címvédőként, klasszishoz méltón dupla hibátlan pályával nyerte meg az OTP Bank díját

A CAI-W budapesti négyes fogathajtó verseny indulási sorrendje a november 30-i bemelegítő körben eldőlt. Ennek megfelelően az első induló a szabadkártyás Osztertág Márk volt. Őt Theo Timmerman követte, aki ugyan egy hibával, de nagyon jó idővel hajtott, eredményével (132,34 pont) magasra tette a mércét. Ezt csak a hatodiknak induló Ijsbrand Chardon tudta megjavítani (122,59). Utolsóként, a lovas hangulatban zúgó lelátók előtt hajtott a pályára Dobrovitz József, aki az első öt akadályban szinte felszántotta a pályát a vágtában haladó fogattal. Sajnos két hiba miatt 10 másodperc büntetőt kapott, de eredménye (134,94) így is elegendő lett a nyerőkörbe kerüléshez. Végül ők hárman döntötték el a végső sorrendet.

Ijsbrand Chardon és Szarvas István

Ijsbrand Chardon és Szarvas István

Rövid pályakarbantartást követően az összevetés első indulójaként, a közönség lelkes biztatása közepette hajtott be Dobrovitz József. A 6-os akadályig vágtában, hibátlanul ment, a 6-os maraton akadályban két verőhibája volt. Másodikként Theo Timmerman következett, aki lassabb volt ugyan Dobrovitznál, de csak egy hibát vétett, és ez jól jött neki a végelszámolásnál. Utolsóként indult a nyerőkörben a hajtóklasszis Ijsbrand Chardon, aki „száguldva” teljesítette az első öt akadályt, a két maraton akadályban is lendületesen haladt, s hibátlan hajtással, ismét legjobb idővel nyert. Az utolsó, 12-es akadály után már együtt ünnepelt a közönséggel.

Lovas Világkupa

Fehér Károly és Szarvas István

A versenyt követő sajtótájékoztatón professzor Fehér Károly kommunikációs igazgató kérdésére a győztes elmondta, hogy jól érezte magát Budapesten, lovait 3 éve vette Dobrovitz Józseftől, kiválóan mentek fogatában, bár nagyon nehéz volt a pálya, sikerült ma két hibátlant menni. A közönség fantasztikus volt. Jövőre is jön, különösen, ha Lázár Zoltán ismét hajt majd. Theo Timmerman egyetértett Chardonnal a pálya nehézségét illetően. Szeret Budapesten versenyezni, ezért választotta idén is ezt a helyszínt. Daniel Scheiders stuttgarti győzelme után nem igazán érti lovai mostani teljesítményét, de összességében jó volt itt lenni. Dobrovitz József nagyon örül a tegnapi győzelmének, elégedett lovaival, nagyon technikásnak, a mezőnyhöz méltónak nevezte a pályát, elmondta, hogy Chardon a tőle vásárolt magyar lovakkal győzött, ezekkel a lovakkal már ő is volt első helyezett.

Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség elnöke gratulált a győztesnek és köszönetet mondott a Dobrovitz család tagjainak, akik négy négyes fogatot állítottak versenybe.

A sajtótájékoztató után a győztes exkluzív interjút adott lapunknak, amit későbbiekben közlünk.

(Fotók: Henter Pál)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS