Cél a maximális riói kvótaszerzés a kajak-kenu válogatottnak • Hetedhéthatár

Sport

Cél a maximális riói kvótaszerzés a kajak-kenu válogatottnak

2015-ben elsősorban a maximális brazíliai kvóta megszerzése a célja a magyar kajak-kenu válogatottnak. Az augusztusi, milánói kvalifikációs világbajnokság mellett a júniusi, bakui Európa Játékok lesz kiemelt verseny 2015-ben.

Baráth Etele, a Kajak-Kenu Szövetség elnöke a 2015 februári 19-i budapesti sajtóreggelin úgy fogalmazott, ezúttal az érmek számának kisebb jelentősége lesz, s bízik abban, hogy a szakvezetés taktikailag a legjobb összeállításban küldi majd vízre a csapatot.

Storcz Botond vezetőedző hangsúlyozta, azért van nagy jelentősége a maximális számú riói indulási jogok begyűjtésének, mert ha ezek megvannak, nem lesznek – vagy csak kis mértékben – kényszerhelyzetben az ötkarikás egységek összeállításakor. Példaként említette a női kajak szakágat, ahol hat kvóta szerezhető, de a négy számban nyolc beülő van, tehát valamennyire így is variálni kell a versenyzőket, de mégsem lesz olyan nehéz a helyzet, mintha csak négy vagy öt kvótával rendelkeznének.

Csabai Edvin szakmai igazgató elmondta, ha esetleg a vb után maradnak hiányok az indulási jogok tekintetében, akkor kidolgozzák, hogyan juthatnak még kvótá(k)hoz a pótkvalifikációs versenyen.

Storcz szerint női kajakban a megszerezhető hat kvótából hat begyűjtése tűnik reálisnak a vb-n, míg férfi kajakban 8-ból 7, férfi kenuban pedig 4-ből 3 a realitás, de utóbbi két szakágban is a maximumra törnek.

Az eseményen Kovács Katalin, Szabó Gabriella és Dombi Rudolf, valamint Storcz Botond felnőtt vezetőedző személyében négy olimpiai bajnok volt jelen, mellettük a világbajnok kenus Mike Róbert, valamint a váltóban világbajnoki aranyérmes kajakos, Tótka Sándor válaszolgatott a kérdésekre.

 

A sajtóreggeli résztvevői - fotó: kajakkenusport.hu/

A sajtóreggeli résztvevői – fotó: kajakkenusport.hu/


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS