Koncertdömping a héten Pécsett • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Koncertdömping a héten Pécsett

Február utolsó hetében szinte minden napra jut egy nagyszabású koncert Pécsett. Kedden Balázs János és Lajkó Félix Beethoven improvizációkkal érkezik a Kodály Központba, majd szerdától a Zsolnay Kulturális Negyed legnagyobb koncerthelyszínén, az E78-ban a Braindogs, Ganxsta Zolee és a Kartel, és a Mystery Gang lép fel.

 

Balázs János és Lajkó Félix: improvizációk Beethoven-művekre
Kodály Központ
február 24., 19.00

Lajko

Lehetséges, hogy objektíven és mérhetően, valóban egyszerre szülessenek gondolatok, érzések és képek két emberben, akik valamilyen módon szorosan kapcsolódnak egymáshoz? Lajkó Félix és Balázs János páratlan virtuóza saját hangszerének, így együtt pedig a zene határait feszegetik. Ettől oly izgalmas és kiszámíthatatlan a közös zenélésük. A közös zenélés közben olyan harmóniákból szőtt saját aurát hoznak létre, mely teljesen szíven találja a közönséget.
További információk ide kattintva érhetők el.

 

Braindogs – Tom Waits dalok élőben
Zsolnay Kulturális Negyed – E78 – Koncertterem
február 26., 20.00

Braindogs

A Braindogs nevét Tom Waits 1985-ben megjelent albuma, a Rain Dogs nyomán választotta. A zenekar egyszeri tisztelgésként indult 2004-ben, amikor Tom Waits 55. születésnapján lépett fel az A38-on. A koncertnek olyan elsöprő sikere volt, hogy azóta évente többször is megismétlik. A csapatban a brit Ian Siegal, az osztrák Ripoff Raskolnikov, valamint Kiss Tibor (Quimby) gitározik és énekel, Varga Lívius (Quimby) ütőhangszereken játszik és énekel, Nagy Szabolcs zongorázik, Frenk (hiperkarma) dobol, énekel, zongorázik és gitározik, Varga Laca (Hiperkarma) pedig basszusgitározik. Ian Siegal angol blues énekes-gitáros – aki 3 egymást követő évben elnyerte a British Blues Awards legjobb férfi énekese díját – karakterével és különleges hangjával hűen adja vissza Waits szerzeményeinek sajátos hangulatát.
További információk ide kattintva érhetők el.

 

III. Ikon tour: Mátyás Attila Band – Action – Ganxsta Zolee és a Kartel
Zsolnay Kulturális Negyed – E78 – Koncertterem
február 27., 21.00

Ganxsta

Ganxsta Zolee-t, Matyit és Szaszát, vagyis a Sex Action három ikonikus alakját nem kell bemutatni a közönségnek: az idén 25 éves banda dobosa, gitárosa és énekese most a saját zenekaraikkal, vagyis a Kartellel, a F. O. Systemmel és az Actionnal nyakába veszi az országot. A III. Ikon Tour január 31-én Veszprémben indul, és ősszel Budapesten ér véget. Mátyás Attila (Matyi) a Sex Action előtti F.O. Systemes időket idézve a MAB-bal, míg a másik két főhős az Actionnel és a Kartellel lép színpadra. Persze az is biztos, hogy ha ők így együtt vannak, akkor el fog csattani egy-két szám a kultikus alapzenekartól is.
További információk ide kattintva érhetők el.

 

5 éves a Flip Flop & The Flyers
Mystery Gang
Zsolnay Kulturális Negyed – E78 – Koncertterem
február 28., 20.00

Mystery

A Mystery Gang előzenekaraként a Flip Flop & The Flyers nagyszabású koncert-showt ad jubileumuk alkalmából. Egy kis időre megjelenik az őszenekari (Teddies) felállás. A zenekar mellett a színpadon táncosok is segítenek felidézni az 50-es évek rock and roll őrületét. Igazi show, pörgős ritmusokkal és szoknyákkal. A Mystery Gangnek zenei stílusuk kialakításakor az ősforrások, mint Carl Perkins, Johnny Cash vagy Buddy Holly adták az alapihletet számukra, ahogyan Elvisnek, Hendrixnek és akár a Beatlesnek is. Nemzetközi és hazai sikereik után jelent meg első magyar nyelvű kiadványuk Megőrülök Érted címmel. Színesen és hitelesen hozzák zenei ars poetikájuk manírjait, a rockabilly és a rock and roll mellé bejött a garage és a modern nagyváros, a metropolisz lüktetését hozó jungle hatás is. Megalakulásuk óta itthon és külföldön több mint 2000 koncertet adtak. A jelentősebb világvárosok színpadain a szakmai kritikusok elismerésétől és a közönség ovációjával kísért sikerrel szerepeltek többek között Londonban, New Yorkban, Milánóban és Párizsban is. Az európai szakmai kör a rockabilly egyik legjelentősebb helytartójaként tekint a Mystery Gang-re.
További információk ide kattintva érhetők el.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS