Pécs legkisebb utcájában volt a vasárnap legnagyobb bulija! • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Pécs legkisebb utcájában volt a vasárnap legnagyobb bulija!

A Zsolnay Kulturális Negyed Kézműves Boltok utcájának üzletei április 26-án vasárnap délelőtt 10 órától utcai kavalkádra hívta a Pécsieket és gazdag programokkal várt minden városba látogató turistát.

A „Legnagyobb buli a Legkisebb utcában” címet viselő programba minden üzlet a Zsolnay Negyedben bekapcsolódott és sok-sok kedvezménnyel, ingyenes programokkal, meghosszabbított nyitva tartással várt minden érdeklődőt. A délelőttöt a Philharmonic Brass koncertje nyitotta meg, majd szélesre tárták az utcában az üzletek kapuit és kezdetét vette az utcában a „nyüzsizés”.

ZSKN_1
Az összes bolt kínálatát nagy kedvezményekkel, vagy ingyenesen meg lehetett kóstolni, elkészítésüket ki lehetett próbálni. Volt pécsi briós és borlekvár kóstolás. Cukorkakészítésbe lehetett belekapcsolódni, vagy csokoládékból készült táblajátékokkal – sakk, malom, csoki-puzzle − önfeledten játszani (a győztes még talán el is fogyaszthatta ellenfele bábuit…). Népszerű volt az agyagkorongozás is.

ZSKN_3
Nagy siker volt a fiatalabb korosztálynak és az „örökgyermek” felnőtteknek egyaránt a modellvasút és versenyautó pályák sokasága. Akik kipróbálták a versenyautók irányítását a terepasztalokon, igazi vérre menő futamokat rendeztek.

ZSKN_2
Délután három órától pedig elkezdődött a koncertsorozat, hogy az amúgy sem csöndes utca kellemes zenével telítődjön meg az utcában korzózók legnagyobb örömére. A sort a Zsolnay Wind Orchestra koncertje nyitotta meg, szebbnél szebb zenedarabokban gyönyörködhetett a hallgatóság.

ZSKN_5
Majd 16 órától a színpadra lépett a TükeZoo, hogy a rézfúvós dallamok után populárisabb zenével szórakoztasson mindenkit.

ZSKN_4

A nézősereg egyre nőtt, hiszen a Boltok utcájában 17 órától tetőfokára hágott a karneváli hangulat, hiszen a talpalávalóról és a vidám zenéről, nyarat idéző slágerekről a BOSS – Band of StreetS gondoskodott.

ZSKN_6
Az időjárás kegyébe fogadta a kavalkádot, igazi előnyári hangulatban érezhette magát kicsi és nagy, aki ezen a szép vasárnapon a Zsolnay Negyed Kézműves Boltok utcájában megfordult. Az idei szeszélyes április utolsó hétvégéjét méltóképpen búcsúztatták Pécs Legkisebb utcájában.

ZSKN_7


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS